Chili sin carne

Chili sin carne er en rigtig vegetar-klassiker, og det er der en god grund til: Det smager nemlig virkelig godt. Det kan laves på mange forskellige måder, og i virkeligheden er det en af den slags retter, man bare kan sjusse sig lidt frem til. Men hvis man nu er sådan en type som mig, der godt kan lide at få et nogenlunde ens og godt resultat hver gang, er opskrifter jo en god idé.

Chili sin carne

Det særligt gode ved denne opskrift er tre ting, hvis man spørger mig (og det gjorde man jo på en måde, da det er min opskrift 😉 ):

Krydderierne

Linserne

Rødvinen

Chili sin carne

Derudover er det ~ som det sig hør og bør ~ en enkel ret. Men den er fuld af smag, har lækker konsistens og så smager den supergodt sammen med fuldkornsris, guacamole/avocadocreme/avocadoskiver samt fraiche og frisk koriander.

Min version er ikke særligt stærk, fordi den slags hotness ikke er min stærke side. I min version er den let spicy, men kan man lide sin chili sin carne stærk(ere), smager man sig jo bare frem eller laver den i denne version og serverer chiliolie eller -flager til.

Chili sin carne

Er du glad for denne slags mad så tag et kig på min chili con quinoa som også er fuld af grønsager og smag.

 

Chili sin carne
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 1 (rød)løg
  • 200 g gulerødder (brug snackgulerødder for fine små "mønter")
  • 1 squash
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 dåser kidneybønner
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 dl rødvin
  • 120 g røde linser (ukogte)
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk røget paprika
  • 3½ tsk kanel
  • 5-6 laurbærblade
  • 1½ salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • ¾ tsk chiliflager
Tilbehør
  • Brune ris
  • Guacamole/avocadocreme/avocado
  • Fraiche eller yoghurt naturel (ikke for tynd yoghurt)
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Sæt risene til at koge (de skal koge 35 minutter, hvilket passer med, at hele retten er færdig samtidig).
  2. Ordn og skær løg, gulerødder og squash i ønskede stykker, pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  3. Skyl og dræn bønnerne grundigt.
  4. Alle ingredienser kommes i en gryde, saucen koges op, og herefter skrues ned til rolig varme (hos mig trin 3 ud af 9). Saucen koger med låg på gryden i 30 minutter. Omrør ind imellem, da de røde linser ellers sætter sig lidt i grydens bund.
  5. Fjern laurbærbladene og smag retten til.
  6. Server med fuldkornsris, guacamole/avocadocreme/avocado, fraiche og frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse.

 

Chili sin carne