Altid dygtige og inspirerende Thomas Erex delte en opskrift og fremgangsmåde på Instagram, hvor han viste, hvor nemt det er at lave brændte mandler.
Jeg tænkte “naarh, SÅ nemt er det jo heller ikke”, for jeg havde prøvet det nogle år tidligere.
Men jeg kunne selvfølgelig alligevel ikke lade være at prøve, og det er jeg så glad for, for det ER nemt. Og VIRKELIG lækkert. Og det tager ingen tid, ca. et kvarter og så har du nybrændte og superlækre brændte mandler.
Mine brændte mandler har et touch af kanel, og det smager bare så godt.
Så find pande og ingredienser frem og sæt i gang!
(Og psst: Brændte mandler med kanel er en virkelig sød værtindegave. Kom mandlerne i et fint glas, bind et smukt bånd om glasset og stik evt. en kvist af stedsegrønt eller lignende i båndet)
Vild med jul? Så tryk HER og se mine bud på spiselige julelækkerier af både salt og sød type.
- 200 g mandler
- 200 g rørsukker
- ½ - 1 tsk kanel
- 1 dl vand
- Opvarm en pande til middel varme.
- Kom mandlerne på den varme, tørre pande og rist dem 3-5 minutter, til de begynder at få lidt farve (de må selvfølgelig ikke blive sorte). Vend jævnligt rundt i mandlerne.
- Tilsæt rørsukker, kanel og vand og lad det boble, stadig på middel varme. Vend rundt i blandingen.
- Først smelter sukkeret.
- Så bliver blandingen tør og hvid og sætter sig på mandlerne.
- Skru evt. en smule ned, hvis du synes, det går for hurtigt.
- Herefter vendes rundt i mandlerne, til sukkeret er let lysebrunt/rødbrunt. Skrab/bank det tørre sukker, der sætter sig i panden løs, så det kan smelte og blive en del af de brændte mandler.
- Når mandlerne er færdige på panden, lægges de på et stykke bagepapir på en rist og køler af, inden de kommes i tætsluttende beholder.