Bønnedrøm - stegte bønner på bønne baba

“Hvad er en Bønnedrøm?”, spørger du. Og det kan jeg godt fortælle dig: Det er en ret så propfuld af bønner og smag, at dine sokker bliver slået af!

Du gør sådan her:

Du laver en omgang bønne baba og lægger de stegte bønner ovenpå. OG: Hvis du nyder bønnefladbrød til, er der bagoverblæsningsgaranti. Si’r det bare. SÅ nemt og SÅ lækkert.

Inspiration kan komme de mest overraskende steder: Jeg var i den lokale arabiske købmand og faldt i snak med damen bag disken. Vi kom til at snakke om mad, da jeg skulle købe nogle hestebønner på dåse, og hun fortalte mig om forskellige retter, hun lavede derhjemme.

Dette gik jeg og bryggede lidt videre på i mit hoved, og vupti: Bønnedrøm var født. Til glæde og til gavn, du ved. Og sikken ret! Du kan godt begynde at glæde dig til dybe, varme smage, skøn mæthed og lækkerhed over hele linjen.

 

Bønnedrøm - stegte bønner på bønne baba
 
Mængde: 4 personer som en del af et måltid
Ingredienser
Stegte bønner
  • 1 dåse hestebønner eller brune bønner
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • En knivspids tørrede chiliflager
  • ½ tsk havsalt
Dertil
  • 1 portion bønne baba
  • Bredbladet persille
  • Ristede pinjekerner
  • Bønnefladbrød
Fremgangsmåde
  1. Løget pilles og skæres fint
  2. Hvidløgsfedet pilles og skæres fint
  3. Opvarm lidt olivenolie på en pande og steg løg heri ved middel varme - de skal bare lige være være bløde, men ikke tage farve.
  4. Tilføj hvidløg når løgene er bløde og varm kort hvidløg med, hverken løg eller hvidløg skal tage farve.
  5. Tilføj tørrede chiliflager samt salt og varm igennem.

  6. Fordel bønne baba på et fad, fordel de stegte bønner ovenpå og drys til sidst med ristede pinjekerner og bredbladet persille. Nyd sammen med fladbrød.
Rigtig god fornøjelse.