Her får du nogle dejligt nemme, skønt saftige og lifligt smagende kakaomuffins. Det er faktisk yngstedatters yndlingsmuffins. Ja, så ved man lissom, det er det ypperste, ik.
Og der er en bonus: hvis du hellere vil have en kakaokage end muffins, så kommer du bare al dejen i en rugbrødsform. Vupti. ikke så meget pjat, bare tæskelækker og lidt sundere kage.
Kakaomuffins
Ønskes det at bage en mere traditionelt klingende chokoladekage i stedet for muffins, bruges en rugbrødsform str. 25 x 11 x 7 cm, og kagen bages ca. 1 time til en centertemperatur på 88 grader. Læg et stykke staniol over brødet efter 10 minutters bagetid, ellers ender overfladen med at blive ret mørk.
Mængde: 12 muffins (eller 1 brød)
Ingredienser
- 325 g meget moden banan (= vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer) ELLER 280 g æblemos uden æblestykker i
- 1 dl agavesirup*
- 2½ dl mælk
- 2 tsk citronsaft
- 225 g hvid hvede mel (som er et fuldkornsmel) ELLER 50/50 af hvide hvede og alm. hvedemel
- 3 spsk usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- ½ tsk knust havsalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Hak valnødderne groft (ikke dem der skal på muffinsene som pynt).
- Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til dejen er helt fin og cremet.
- (Har man ikke en foodprocessor, moser man blot bananerne grundigt med en gaffel og rører herefter alle ingredienser sammen i en skål)
- Fordel dejen i en muffinform med 12 huller (hullerne skal enten være letsmurte eller foret med muffinforme af papir). Læg en valnøddekerne oven på hver muffin, hvis dette ønskes.
- Bag muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88 grader.
- Afkøles på bagerist.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
!PRØV LIGE DENNE VARIANT MED APPELSIN OG VALNØDDER:
Fintrevet skal af 2 appelsiner
60 g valnødder, grofthakkede
Evt. 12 hele valnøddekerner til pynt
*Alternativt til sirup kan man bruge 100 g dadler (de bløde i æske) - husk at fjerne dadlernes sten!
Fintrevet skal af 2 appelsiner
60 g valnødder, grofthakkede
Evt. 12 hele valnøddekerner til pynt
*Alternativt til sirup kan man bruge 100 g dadler (de bløde i æske) - husk at fjerne dadlernes sten!