Bananbrød. Det kan jeg vist ikke løbe fra, at jeg har en stor svaghed for ~ se bare HER. Men altså… Al den lækkerhed. Alle de variationsmuligheder. Al den sundere kage. Jeg er virkelig bare stor fan af hele konceptet. Her i muffinsversion med kakao og noter af appelsin samt knas af valnødder. Ååhh, det er godt.
Bananbrødsmuffins med kakao, appelsin & valnødder
Ønskes det at bage et brød - der faktisk smager og føles som en skøn kakao-banankage - i stedet for muffins, bruges en rugbrødsform str. 25 x 11 x 7 cm, og brødet bages ca. 1 time til en centertemperatur på 88 grader. Læg et stykke staniol over brødet efter 10 minutters bagetid, ellers ender overfladen med at blive ret mørk.
Mængde: 12 muffins (eller 1 brød)
Ingredienser
- 325 g meget moden banan (= vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer)
- 1 dl agavesirup*
- 2½ dl mælk
- 2 tsk citronsaft
- 225 g hvid hvede mel (som er et fuldkornsmel)** eller alm. hvedemel
- 3 spsk usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
- Fintrevet skal af 2 appelsiner (kan udelades, hvis dette ønskes)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- ½ tsk knust havsalt
- 60 g valnødder, grofthakkede (kan udelades, hvis dette ønskes)
- Evt. 12 hele valnøddekerner til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Hak valnødderne groft (ikke dem der skal på muffinsene som pynt).
- Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til dejen er helt fin og cremet.
- (Har man ikke en foodprocessor, moser man blot bananerne grundigt med en gaffel og rører herefter alle ingredienser sammen i en skål)
- Fordel dejen i en muffinform med 12 huller (hullerne skal enten være letsmurte eller foret med muffinforme af papir). Læg en valnøddekerne oven på hver muffin, hvis dette ønskes.
- Bag muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88 grader.
- Afkøles på bagerist.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Alternativt til sukker kan man bruge 100 g dadler (de bløde i æske) - husk at fjerne dadlernes sten!
**Muffinsene bliver IKKE tørre, når man bruger fuldkornsmelet hvid hvede. Ama’r halshug! De er saftige og superlækre.
**Muffinsene bliver IKKE tørre, når man bruger fuldkornsmelet hvid hvede. Ama’r halshug! De er saftige og superlækre.