Bananbrødsmuffins

Bananbrød. Det kan jeg vist ikke løbe fra, at jeg har en stor svaghed for ~ se bare HER. Men altså… Al den lækkerhed. Alle de variationsmuligheder. Al den sundere kage. Jeg er virkelig bare stor fan af hele konceptet. Her i muffinsversion med kakao og noter af appelsin samt knas af valnødder. Ååhh, det er godt.

 

Bananbrødsmuffins med kakao, appelsin & valnødder
 
Ønskes det at bage et brød - der faktisk smager og føles som en skøn kakao-banankage - i stedet for muffins, bruges en rugbrødsform str. 25 x 11 x 7 cm, og brødet bages ca. 1 time til en centertemperatur på 88 grader. Læg et stykke staniol over brødet efter 10 minutters bagetid, ellers ender overfladen med at blive ret mørk.
Mængde: 12 muffins (eller 1 brød)
Ingredienser
  • 325 g meget moden banan (= vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer)
  • 1 dl agavesirup*
  • 2½ dl mælk
  • 2 tsk citronsaft
  • 225 g hvid hvede mel (som er et fuldkornsmel)** eller alm. hvedemel
  • 3 spsk usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
  • Fintrevet skal af 2 appelsiner (kan udelades, hvis dette ønskes)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • ½ tsk knust havsalt
  • 60 g valnødder, grofthakkede (kan udelades, hvis dette ønskes)
  • Evt. 12 hele valnøddekerner til pynt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  2. Hak valnødderne groft (ikke dem der skal på muffinsene som pynt).
  3. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til dejen er helt fin og cremet.
  4. (Har man ikke en foodprocessor, moser man blot bananerne grundigt med en gaffel og rører herefter alle ingredienser sammen i en skål)
  5. Fordel dejen i en muffinform med 12 huller (hullerne skal enten være letsmurte eller foret med muffinforme af papir). Læg en valnøddekerne oven på hver muffin, hvis dette ønskes.
  6. Bag muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88 grader.
  7. Afkøles på bagerist.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Alternativt til sukker kan man bruge 100 g dadler (de bløde i æske) - husk at fjerne dadlernes sten!


**Muffinsene bliver IKKE tørre, når man bruger fuldkornsmelet hvid hvede. Ama’r halshug! De er saftige og superlækre.

 

Bananbrødsmuffins