
Bananbrød. Det kan jeg vist ikke løbe fra, at jeg har en stor svaghed for ~ se bare HER. Men altså… Al den lækkerhed. Alle de variationsmuligheder. Al den sundere kage. Jeg er virkelig bare stor fan af hele konceptet. Her i muffinsversion med kakao og noter af appelsin samt knas af valnødder. Ååhh, det er godt.
Bananbrødsmuffins med kakao, appelsin & valnødder
Ønskes det at bage et brød i stedet for muffins, bruges en rugbrødsform str. 25 x 11 x 7 cm (det er vist nok en 1½ liters form) og brødet bages ca. 1 time til en centertemperatur på 88 grader. Læg et stykke staniol over brødet efter 10 minutters bagetid, ellers ender overfladen med at blive ret mørk.
Mængde: 12 muffins (eller 1 brød)
Ingredienser
- 325 g meget moden banan (= vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer)
- 100 dadler (vægten er angivet uden sten og svarer til ca. 10 dadler) ELLER 1 dl flydende sødning, fx agavesirup, Bodylabs zero salted caramel topping eller Fibersirup Gold
- 2½ dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
- 2 tsk citronsaft
- 225 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede mel eller fuldkornsspeltmel
- 3 spsk usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
- Fintrevet skal af 2 appelsiner (kan udelades, hvis dette ønskes)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- ½ tsk knust havsalt
- 60 g valnødder, grofthakkede
- Evt. 12 hele valnøddekerner til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Hak valnødderne groft.
- Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til dejen er helt fin og cremet.
- (Har man ikke en foodprocessor, moser man blot bananerne grundigt med en gaffel og rører herefter alle ingredienser sammen i en skål)
- Fordel dejen i en muffinform med 12 huller (hullerne skal enten være letsmurte eller foret med muffinforme af papir). Læg en valnøddekerne oven på hver muffin, hvis dette ønskes.
- Bag muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88 grader.
- Afkøles på rist.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg har en (billig) elektrisk kaffekværn (en af dem til at kværne kaffebønner i), den er perfekt til at knuse fx. chiafrø i.