Her får du lige et af de helt nemme tilbehør: Bagt fennikel.
Fennikel deler smagsmæssigt vandene, den har nemlig sin helt egen smag, som man nok kan lide eller ikke kan lide, den smager nemlig lidt i retning af anis/lakrids.
Når fennikel ovnbages bliver de smørbløde indeni, det er sååå lækkert.
Fennikel kan bruges i rå eller tilberedt som fx her eller rå i skønne salater.
Bagt fennikel
Ingredienser
- Hel fennikel - beregn ½ - 1 fennikel pr. person
- Olivenolie
- Havsalt
- Groft sort peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad den varme helt op.
- Vask fennikel og halver dem på langs, man behøver ikke fjerne den yderste "skal", men toppen skæres af.
- Læg i et ovnfast fad de halverede fennikel med den flade side nedad.
- Pensl med lidt olivenolie og drys med havsalt og en smule groft, sort peber.
- Bag fennikel ca. ½ time til de har fået farve og er møre indeni.
Rigtig god fornøjelse.
Det smager skiiide godt
😂