Bagt fennikel

Her får du lige et af de helt nemme tilbehør: Bagt fennikel.

Fennikel deler smagsmæssigt vandene, den har nemlig sin helt egen smag, som man nok kan lide eller ikke kan lide, den smager nemlig lidt i retning af anis/lakrids.

Når fennikel ovnbages bliver de smørbløde indeni, det er sååå lækkert.

Fennikel kan bruges i rå eller tilberedt som fx her eller rå i skønne salater.

 

Bagt fennikel
 
Ingredienser
  • Hel fennikel - beregn ½ - 1 fennikel pr. person
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad den varme helt op.
  2. Vask fennikel og halver dem på langs, man behøver ikke fjerne den yderste "skal", men toppen skæres af.
  3. Læg i et ovnfast fad de halverede fennikel med den flade side nedad.
  4. Pensl med lidt olivenolie og drys med havsalt og en smule groft, sort peber.
  5. Bag fennikel ca. ½ time til de har fået farve og er møre indeni.
Rigtig god fornøjelse.

 

Bagt fennikel