Nogle gange trænger køleskabet bare lissom til at blive tømt lidt, ik’? Det er denne ret helt perfekt til. Man kan bruge lige akkurat, hvad man har lyst til, og hvad køleskabet byder på, så det er bare om at få brugt resterne og lave et festmåltid ud af dem!

 

Wok med kartofler, bønner, grønsager, kokosmælk & rød karry
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 250 g kartofler med skræl og i skiver på ca ½ cm
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 250 g kål, gerne blandet ~ her brugte jeg nogenlunde lige dele spidskål i strimler og broccoli i buketter
  • 125 g champignon, grove skiver
  • 250 g blandede grønsager ~ brugte jeg rød snackpeber, sukkerærter og squash, grove skiver
  • Et par håndfulde bønnespirer
  • En håndfuld frisk koriander eller anden krydderurt
  • 1 ds bønner efter ønske
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 dl vand
  • Salt efter smag
  • Maizena til jævning
  • Topping: cashewnødder, evt. frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Ordn kartoflerne og alle grønsagerne.
  2. Skyl og afdryp bønnerne.
  3. De skivede kartofler steges i lidt olie i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.
  5. Tilsæt kål og steg nogle minutter, til kålen er faldet lidt.
  6. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm retten igennem.
  7. Jævn retten en smule med maizena-jævning.
  8. Smag retten til med salt.
  9. Server med cashewnødder til topping.
Rigtig god fornøjelse.