Man tager en baba ganoush. Kombinerer den med butterbeans. Vupti: Bønne baba. Lækker og alsidig sag med masser af smag, cremethed og planteproteiner. Jeg er vild med det koncept!
Og dovenskaben titter frem. Igen.
Når man laver baba ganoush, bager man auberginerne og skraber efter bagning “kødet” ud af skrællen. Det gad jeg ikke lige, da jeg udviklede denne opskrift, og jeg tænkte “nu ryger hele baduljen i blenderen, så ser vi, hvad der sker”. Og det blev godt! Så godt, at jeg overvejer også at gøre det med min baba ganoush fremover. Ingen problemer med, at skrællen er en del af retten, det ser tværtimod pænt ud. Win på hele linjen!
Hvad kan man bruge Bønne baba til så?
Alt muligt! Prøv det fx:
I wraps og pitabrød
I stedet for pesto i pastasalat
Som pålæg på brød
I en buddha bowl
Som dip til grøntsager
Som du kan se: Masser af anvendelsesmuligheder. Yay!
Hvorfor lave Bønne baba, når der allerede findes baba ganoush?
Proteinerne. Fordi min Bønne baba er tilføjet butterbeans. Simpelthen derfor.
Og nu til opskriften:
- 2 auberginer + lidt olivenolie
- 1 dåse butterbeans (svarer til 240 g kogte butterbeans)
- En håndfuld persille
- 1 fed hvidløg
- Saft af ½ lime
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk løgpulver
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- 1½ strøget tsk havsalt
- ¼ tsk groft, sort peber
- ½ dl koldt vand
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme og lad den varme op.
- Halver auberginerne på langs og prik huller i "kødet" med en gaffel.
- Læg de halve auberginer med skindet nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade, spray eller pensl lidt olivenolie på auberginerne og sæt dem i ovnen. Bag auberginerne i ca. 50 minutter til de er helt møre.
- Lad auberginerne køle lidt af.
- Kom alle ingredienser i en blender og kør til ønsket konsistens ~ der må meget gerne være synlige "fregner" af aubergineskrællen i den færdige Bønne baba.
- Smag til og juster evt. konsistensen med lidt koldt vand, hvis dette ønskes.
- Bønne baba kan spises både lun og kold.