Mængde: Ca. 4-6 personer afhængigt af, hvad Bønne baba’en bruges til
Ingredienser
2 auberginer + lidt olivenolie
1 dåse butterbeans (svarer til 240 g kogte butterbeans)
En håndfuld persille
1 fed hvidløg
Saft af ½ lime
2 tsk spidskommen
2 tsk løgpulver
¼ tsk tørrede chiliflager
1½ strøget tsk havsalt
¼ tsk groft, sort peber
½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme og lad den varme op.
Halver auberginerne på langs og prik huller i "kødet" med en gaffel.
Læg de halve auberginer med skindet nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade, spray eller pensl lidt olivenolie på auberginerne og sæt dem i ovnen. Bag auberginerne i ca. 50 minutter til de er helt møre.
Lad auberginerne køle lidt af.
Kom alle ingredienser i en blender og kør til ønsket konsistens ~ der må meget gerne være synlige "fregner" af aubergineskrællen i den færdige Bønne baba.
Smag til og juster evt. konsistensen med lidt koldt vand, hvis dette ønskes.
Bønne baba kan spises både lun og kold.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/baba-hummus/