Bønne baba
 
 
Mængde: Ca. 4-6 personer afhængigt af, hvad Bønne baba’en bruges til
Ingredienser
  • 2 auberginer + lidt olivenolie
  • 1 dåse butterbeans (svarer til 240 g kogte butterbeans)
  • En håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • Saft af ½ lime
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk løgpulver
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1½ strøget tsk havsalt
  • ¼ tsk groft, sort peber
  • ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme og lad den varme op.
  2. Halver auberginerne på langs og prik huller i "kødet" med en gaffel.
  3. Læg de halve auberginer med skindet nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade, spray eller pensl lidt olivenolie på auberginerne og sæt dem i ovnen. Bag auberginerne i ca. 50 minutter til de er helt møre.
  4. Lad auberginerne køle lidt af.
  5. Kom alle ingredienser i en blender og kør til ønsket konsistens ~ der må meget gerne være synlige "fregner" af aubergineskrællen i den færdige Bønne baba.
  6. Smag til og juster evt. konsistensen med lidt koldt vand, hvis dette ønskes.
  7. Bønne baba kan spises både lun og kold.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/baba-hummus/