Mit nyeste skud på det-kan-jeg-godt-lide-nu-stammen er aubergine. Indtil for ganske nylig har aubergine været no go hos mig, men som det sker oftere og oftere, ændrer min smag sig, og nu er aubergine mere end velkommen i min madlavning.
Derfor måtte jeg naturligvis også forsøge mig med den mellemøstlige auberginedip med det skønne navn baba ganoush. Ej, jeg er virkelig vild med det navn! Og med dippen også, viser det sig.
Dippen er smagfuld og let i konsistensen, den er god i wraps og pitabrød, på madder, i kikærtepandekager og på kikærtevafler. Eller bare som dip til grøntsager eller kartofler.
Nem at lave, skøn som tilbehør. Så god i al sin enkelhed.
- 2 auberginer + lidt olivenolie
- 1 fed hvidløg
- Saft af ¼ lime
- 1½ tsk spidskommen
- 1½ tsk løgpulver
- 1 strøget tsk havsalt
- ¼ tsk groft, sort peber
- Topping:
- Lidt frisk persille eller frisk koriander
- Sesamfrø og eller nigellafrø til drys
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme og lad den varme op.
- Halver auberginerne på langs og prik huller i "kødet" med en gaffel.
- Læg de halve auberginer med skindet nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade, spray eller pensl lidt olivenolie på auberginerne og sæt dem i ovnen. Bag auberginerne i ca. 45 minutter til de er helt møre.
- Lad auberginerne køle lidt af og skrab herefter indmaden ud med en spiseske.
- Kom indmaden af auberginerne samt de øvrige ingredienser (undtagen sesamfrø) i en skål og stavblend (eller mos grundigt med en gaffel), til konsistensen er som ønsket. Jeg synes, det er lækkert med en cremet og glat dip.
- Sæt dippen i køleskab, og lad den blive kold.
- Ved servering drysses med lidt persille/koriander samt lidt sesamfrø. Kom evt. en smule olivenolie oven på dippen, dette er dog ikke nødvendighed.