Sirupsnødder

Opskriften på disse sirupsnødder er så nem, at det næsten er at gå for langt at kalde det en opskrift. Alligevel skal den have en plads på bloggen, da både min bedre halvdel og jeg er vilde med disse søde, sprøde nødder. Min mand spiser dem på græsk yoghurt, hvilket jeg også gør om sommeren og supplerer med skiver af nektarin, og jeg er vild med disse nødder som den berømte prik over i’et på en ostemad, evt. sammen med appelsinmarmelade.

Man kan sagtens lave nødderne med honning i stedet for med sirup, jeg synes bare, sirup har en mere spændende og nuanceret smag end honning. Men heldigvis må man jo selv bestemme, ik.

Faktisk er denne opskrift så nem OG lækker, at min mand selv går i køkkenet og laver en portion sirupsnødder, når glasset er tomt ~ og det er i hvert fald et par gange om ugen. Så ved man, opskriften i dén grad er godkendt!

Man kunne fx bruge sirupsnødderne sammen med min allerbedste citrusmarmelade, på chiagrød eller sammen med en god granola på yoghurt.

 

Sirupsnødder
 
Lækre på en ostemad eller som topping på yoghurt, is eller grød.
Ingredienser
  • 75 g blandede nødder, jeg bruger oftest en blanding af valnødder, mandler og (afskallede) hasselnødder, men man kan bruge præcis de nødder, man har lyst til
  • 1 dl sirup, ikke ahornsirup da den er for tynd i konsistensen, gerne bare den helt almindelige lyse sirup fra Dansukker eller Salted Caramel Zero Topping fra Bodylab
Fremgangsmåde
  1. Hasselnødder og mandler halveres, valnødder skæres i tre dele.
  2. Kom nødderne i den beholder, de ønskes opbevaret i, hæld siruppen over og vend det hele grundigt sammen.
  3. Opbevares i lukket beholder og ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Man kan lege med flere smagsnuancer i disse sirupsnødder. Prøv fx
~ Et nip havsalt
~ 2 spsk appelsin- eller citronsaft
~ Finthakket frisk rosmarin, evt. sammen med appelsinsaft
~ Lavendel