Bønnepålæg er et must i en vegetarisk og vegansk kost, synes jeg. Gode proteiner lige til at smøre på brød, i wraps, i pitabrød osv. Jeg er vild med alle mulige slags bønnespreads, men ofte skal der mange ingredienser i, hvilket “udvander” proteinindholdet, da man jo ved at tilføre en masse (lækre, bevares) ingredienser i pålægget får mindre protein pr. bid, kan man sige.

Så her er mit bud på et meget simpelt bønnepålæg, der har max protein pr. bid og som kan varieres alt efter, hvilket krydderi, man tilsætter. Her har jeg brugt et Curry Mango-krydderi fra Santa Maria, men det kan naturligvis blot udskiftes efter lyst, ønske og smag (husk at smage til ~ det er forskelligt, hvilken mængde, der skal bruges af forskellige krydderier.

 

Supersimpelt bønnepålæg
 
Ingredienser
  • 1 dåse butterbeans (=240 g kogte butterbeans)
  • 2½ tsk Curry Mango-krydderi (fra Santa Maria)
  • ½ tsk havsalt
  • ½ dl appelsinsaft eller vand
  • Lidt persille
Fremgangsmåde
  1. Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
  2. Kom alle ingredienser i en skål og blend det hele med stavblender, til bønnerne er helt fint blendede.
  3. Smag til.
  4. Opbevar i lukket beholder i køleskab, hvor pålægget kan holde sig en lille uge.
Rigtig god fornøjelse.