Lasagnette. Endda vegetarisk lasagnette. Hvad er det egentlig?
Lasagne møder mousakka og bliver sin helt egen ting. Ish.
Man kunne kalde det lasakka. Eller mousagne.
Men nu hedder det altså helt officielt lasagnette.
I hvert fald:
Her får du byens bedste vegetariske lasagnette. Du dør nemlig en lille smule af glæde over det her:
En megasmagfuld tomatsauce proppet til bristepunktet med groft grønt og linser og blandet med pasta
Ovenpå en tyk, muskatlækker bechamelsauce toppet med et ooorn’ligt lag ost, der bages boblende og gyldent
Og så’ den lasagnette vist solgt, ik 🥳
Og her på kanalen finder du selvfølgelig også op til flere tæskelækre lasagner og en megaskøn mousakka. Velbekomme.
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g gulerødder (den angivne vægt er den mængde, der skal bruges i saucen)
- 100 g spidskål
- 2 stilke bladselleri
- 1 dåse grønne linser
- 1 dåse hakket tomat
- 2 spsk rød balsamico
- 50 g rød pesto
- 2 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 spsk tørret oregano
- ½ tsk røget paprika
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- ¾ tsk salt
- Olivenolie til stegning
- 5 dl mælk
- 35 g majsstivelse
- ½ tsk muskatpulver
- ½ tsk salt
- 175 g pasta, fx farfalle eller skruer
- Revet ost
- - Løget pilles og skæres fint
- - Hvidløg presses i hvidløgspresser eller skæres fint
- - Gulerødderne skrælles og rives groft
- - Spidskål skæres i fine, korte strimler
- - Bladselleri renses og skæres i tynde skiver
- - Linserne skylles og drænes
- Opvarm olivenolie i en gryde og steg løgstykkerne heri ved medium varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Løgene skal ikke tage farve, de skal blot steg lidt bløde.
- Tilsæt hvidløg og bland.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser, og lad saucen boble roligt med låg på gryden, mens resten af lasagnettens elementer klargøres.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og smør et fad str. ca. 20x30 cm (indvendigt mål) med lidt olivenolie.
- Pasta:
- Vand og salt bringes i kog, pastaen tilsættes når vandet koger. Pastaen koges 5 finutter, den skal blot forkoges. Efter 5 minutter hældes vandet fra pastaen. Overhæld med kog vand og dræn.
- Bechamel:
- Kom en smule af mælken i en lille gryde, tilsæt majsstivelse, muskatpulver og salt og pisk det grundigt ud i mælken.
- Tilsæt herefter resten af mælken.
- Varm saucen roligt op og under jævnlig omrøring, så mælken i sætte sig i bunden af gryden.
- Når bechamelen koger roligt, skal den koge sådan 2-3 minutter stadig med meget jævnlig omrøring.
- Saucen er tyk, det er meningen.
- Færdiggørelse og bagning:
- Hæld linsesaucen i det smurte fad.
- Hæld de forkogte pasta i linsesaucen og bland godt.
- Fordel bechamelsaucen ovenpå.
- Drys med revet ost.
- Lasagnetten bages 20-30 minutter til overfladen har en flot mørk-gylden farve.
- Nyd gerne lasagnetten sammen med en sprød grøn salat eller med et frisk råkost.