Her får du en indisk tikka masala, der får engle på alle kontinenter til at synge. Du får masser af smag fra de skønne, indiske, varme krydderier som fx garam masala, spidskommen og kanel. Du får hvidløg og ingefær. Du får kikærter, løg og blomkål. Alt sammen svøbt i en autentisk sauce med kokosmælk og yoghurt naturel.

Chilistyrken styrer du selv
Min tikka med himmelsk sauce er ikke stærk, for jeg er ikke god til ildebrand i munden. Retten er pikant krydret, hvor det er muligt lige at ane chilien, men er du vild med mere vindstyrke, skruer du bare op for mængden af chilien i retten, evt. ved at udskifte tørrede chiliflager med frisk rød chili.
Er du også vild med indisk mad?
Så se fx denne indiske tabouleh, denne vegetariske butter chicken, denne skønne tandoori eller hvad med en tæskelækker og nem dhal?
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 15 g ingefær (obs: de 15 g er den mængde, der skal i retten)
- 3 tsk garam masala (et blandingskrydderi der fx fås fra Santa Maria)
- 3 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk karry
- ½ tsk gurkemeje
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- 2 dåser kokosmælk
- 3 spsk tomatpuré
- 2 dåser kikærter
- 400 g blomkål
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1½ tsk salt
- 1½ dl yoghurt naturel 3% (tilsættes til allersidst) eller fraiche 9%
- Neutral olie til stegning
- Tilbehør
- Jasminris
- Sorte sesamfrø
- Evt. lidt frisk koriander
- Tip: Start med at skære og ordne ingredienserne, det er nemmest i forhold til processen.
- - Pil løgene, halver dem og skær dem tynde strimler
- - Pil og knus/finthak hvidløg
- - Skræl ingefær og riv det fint på et rivejern (der skal være 15 g revet ingefær)
- - Skyl og dræn kikærterne
- - Skær blomkålen: Først i mindre buketter som efterfølgende evt skæres i ca. 1 cm tykke skiver
- - Afmål alle krydderierne
- Opvarm en stor, dyb pande (eller en relativt stor gryde) til lidt over middel varme (hos mig er det trin 7 af 9). Kom olie på panden og steg løgene heri, til de er let bløde (skal ikke tage farve!).
- Tilsæt hvidløg, ingefær, garam masala, spidskommen, kanel, karry, gurkemeje og chiliflager samt lidt mere olie, så det ikke tørsteger.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré, kikærter, blomkål, bouillonterning og salt og bland det hele godt sammen.
- Lad saucen koge op, skru herefter ned på middelvarme (hos mig er det trin 5-6 af 9), læg låg på panden/gryden og lad retten boble lystigt. Omrør ind i mellem.
- Når blomkålsstykkerne har den konsistens, du godt kan lide, er retten færdig, dette vil cirka tage 20 minutter (plus/minus).
- Når blomkålsstykkerne har ønsket konsistens, tilsættes yoghurt naturel eller fraiche, og saucen varmes kort igennem. Vær ikke bekymret hvis yoghurten/fraichen giver lidt 'pletter' i saucen, sådan gør indisk sauce somme tider.
- Smag til.
- Serve med jasminris, sort sesam og evt. lidt frisk koriander.