Tabouleh kender de fleste, og det plejer at være et hit uanset hvem, man serverer det for, og jeg er også selv vild med retten. Noget andet, jeg også er vild med, er indisk mad, og så tænkte jeg “hvorfor ikke lave en indisk tabouleh med linser?”.
Hvad gør så denne tabouleh særligt indisk?
For mig handler indisk mad især om krydderierne samt om grøntsagerne. Der er krydderier, jeg forbinder særligt med den indiske køkken, fx spidskommen, kanel, gurkemeje og krydderiblandingen garam masala. Det indiske køkken kan være både stærkt og mildt, men mine indiske retter er altid i den milde ende, fordi jeg ikke er så vild med den brændende følelse i munden, stærk mad giver. Er man til mad med større vindstyrke, end mine opskrifter angiver, smager man jo bare til. Som jeg altid siger: Opskrifter er til for at blive tilpasset.
Indisk tabouleh er en krydret, let spicy bulgursalat med krydderier og grøntsager, som jeg forbinder særlilgt med det indiske køkken.
Psst.
Er du nysgerrig på min opskrift på tabouleh, som faktisk er en tabouleh med et twist), kan du kigge HER, og hvis du er nysgerrig på, hvad jeg kan byde på af indisk, kan du kigge HER.
- 1½ dl grov bulgur + 5 dl vand + 1 tsk havsalt
- 1 stort fed hvidløg
- Saft fra ½ lime
- 80 g dadler (de tørre/seje i pose, IKKE de bløde i papæske)
- 1 dåse grønne linser (= 240 g kogte)
- 1 rødløg
- 100 g squash
- 100 g ærter
- 100 g gulerødder
- 150 g blomkål
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk kanel
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk knust havsalt
- Ristede mandler, persille eller frisk mynte samt naanbrød
- Sæt bulguren + vand + salt til at koge roligt i en gryde med låg i 15 minutter. Efter kogning drænes overskydende vand fra og bulguren kommes i en skål, hvor den blandes med knust/finthakket hvidløg og limesaft. Også dadlerne - skåret i kvarte på langs - tilsættes.
- Mens bulguren koger, ordnes grøntsagerne:
- Løget skæres i tynde strimler.
- Squash halveres på langs, den "våde" midte fjernes med en lille ske, og squashen skæres i helt tynde halvmåneformede skiver.
- Gulerødderne skæres i helt tynde mønter.
- Blomkål skæres i mindre, mundrette stykker.
- Varm lidt neutral olie op på en pande og steg løg heri et par minutter. Tilsæt herefter de øvrige grøntsager samt alle krydderierne og steg ved relativt høj varme, til grøntsagerne er lidt bløde (der må meget gerne stadig være lidt bid i blomkål og gulerødder).
- Varm de skyllede og drænede linser med de sidste par minutter.
- Alle ingredienser røres grundigt sammen.
- Server med persille eller mynte ved siden af samt ristede mandler till at drysse på.