Citrongrød med birkes og chia

Jeg troede ikke, jeg kunne komme i tanke om flere variationer over havregrød, men så fandt jeg på denne citrongrød med birkes og chia. Fordi citron og birkes er rigtig gode venner. Og chia og birkes er bare så pænt i grød. Yup. Sådan blev den grød opfundet.

Havregrød ~ det er da noget for børn

Ja, det er rigtigt, men det er også noget for voksne. Hvem vil da ikke gerne nyde godt af alle de gode egenskaber fra havregryn:

Havregryn er propfulde af de kostfibre, som er så vigtige for vores fordøjelse

Havregryn holder os mætte i lang tid

Havregryn er 100% fuldkorn 

Havregryn er godt for kredsløbet og dermed for blodtrykket

Havregryn styrker immunforsvaret

Havregryn stabiliserer blodsukkeret

Havregryn sænker kolesteroltallet

Nåja, og det vigtigste: Havregryn smager virkelig godt!

Det er faktisk lidt svært at finde på grunde til at lade være med at spise havregryn, enten i rå eller kogt (eller på anden måde tilberedt) form.

Det lille, vigtige chiafrø

Jeg har altid chiafrø i mine havregrynsmåltider. Chiafrø bidrager nemlig bla. med de vigtige Omega 3 fedtsyrer, hvilke er vigtige at få, og som man som vegetar skal være opmærksom på at tilføje i sin kost, da disse ellers bla. kommer fra fisk..

Chiafrø smager ikke af noget, men er blot et lille frø, der knaser lidt mellem tænderne.

Chiafrø kan også bruges som erstatning for æg, da chiafrø binder væske, hvilket giver en klisterlignende konsistens.

Nå, men tilbage til den der citrongrød med birkes og chia

Så altså: Havregryn og chia. Citron og birkes. Lidt andre gode sager. Koge til grød. Toppe med vanilleyoghurt og blåbær (fordi citron også er rigtig gode venner med blåbær). Nyde.

Easy peasy lemon squeezy, som man siger.

Glad for havregrød ligesom mig?

Så kig da lige på alle mine opskrifter på skøn havregrød i alle mulige varianter. Fordi grød styrer!

 

Citrongrød med birkes og chia
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 1 dl grove havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • Fintrevet skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 spsk blå birkes
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk sukker/agavesirup/erstatning i tilsvarende mængde
  • 1 spsk grofthakkede mandler
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk (soya eller ko)
Topping:
  • Vanilleyoghurt
  • Blåbær
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser til grøden koges ved middelvarme i en lille gryde til en grød af ønsket konsistens.
  2. Top med vanilleyoghurt og blåbær.
  3. Nyd!
Rigtig god fornøjelse.

 

Citrongrød med birkes og chia