Her får du en Nulkommafemsuppe propfuld af bønner, grønt og himmelsk smag. Og et skvæt fløde. Fordi fløde cremer og afrunder.
Hvad Nulkommafem er? Det er et koncept her på kanalen, der handler om god mad på den hurtige måde. Mad med masser af grøntsager og protein og som kan laves hurtigt. Mad der smager, nærer og giver nydning.
Den her Nulkommafemsuppe er skøn mad til travle, kolde dage. Og hvis du topper suppen her med sprød, salt rugbrødscrunch og frisk basilikum; Wauw!

Jeg har brugt cayennepeber i stedet for chili i suppen her, da cayenne giver en lækker pikant krydring, modsat chili, der – i min mund i hvert fald – nemt får lidt for effektiv vindstyrke. Spiser børn med på denne suppe, kan cayenne udskiftes med paprika plus evt. en smule røget paprika.
Psst! Tag lige en rundtur i Nulkommafem-land, ik!
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter (ikke snackpeber)*
- 4 stilke bladselleri
- 2 dåser bønner, fx kidney-, cannellini- eller sorte bønner
- 3 spsk rød pesto
- 2 dåser hakket tomat
- ¾ tsk cayennepeber
- 3 tsk tørret oregano
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 - 1½ tsk salt
- 5 dl vand
- 1 dl fløde
- Løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri ordnes og skæres i halvgrove stykker.
- Bønnerne skylles og drænes.
- Alle ingredienser undtagen fløde kommes i en gryde, låg lægges på gryden, og suppen koger lystigt i 15 minutter. Omrør ind i mellem.
- Efter 15 minutter tilsættes fløden, hvorefter suppen varmes kort igennem.
- Blend suppen meget grundigt (jeg bruger stavblender, en almindelig blender eller evt. en foodprocesser kan også sagtens bruges). Blend indtil suppen er så blød som muligt. Afhængigt af hvilke bønner, der brugt i suppen, vil der måske være lidt 'fregner' i suppen, dette gør ikke spor.
- Smag til.
- Server gerne suppen toppet med rugbrødscrunch og frisk basilikum.
Vis dette opslag på Instagram