De her deller, ik’ ~ uhm! Mestendels lavet på broccoli, faktisk. Og cheddar. Hvidløg. Og nogle få andre ingredienser. Tænk, de bliver til sådan nogle små, smagfulde og sprøde lækkerheder. Ret enkelt og meget lækkert. Somme tider kan ældstedatter faktisk også lide dem, og så ved man, de er godkendt. En hel broccoli forsvinder snildt, når den tilberedes som disse nuggets.
Sprøde broccolideller med cheddar
Mængde: 20-22 stk
Ingredienser
- 1 broccoli
- 120 g. revet cheddar
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- Rasp, ca 60 g.
Fremgangsmåde
- Hak broccolien i en foodprocessor, både hoved og stok. til en mellemfin til fin konsistens.
- Kom den hakkede broccoli i en skål og overhæld med kogende vand et par gange. Skyld herefter med koldt vand og afdryp grundigt.
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovnvarme).
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør massen grundigt sammen. Rasp tilsættes i en mængde, så farsen er formbar, sammenhængende og holder formen, når man presser den sammen mellem fingrene.
- Form med hænderne 20-20 deller (tryk farsen godt sammen og form så), og sæt disse på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages ialt ca. 30-40 minutter. Vendes cirka halvvejs i bagetiden, når de er gyldne og flotte ovenpå.
- Dellerne er færdige, når de er gyldne og sprøde på både over- og underside.
Rigtig god fornøjelse.