Rabarber er noget af det lækreste ved sommeren. Jeg laver alt muligt med rabarber, så længe de er i sæson, men jeg kommer sjældent rabarber i fryseren, fordi jeg synes, rabarber hører sommeren til, og derfor aldrig får brugt rabarberne i fryseren i løbet af vinteren.

Her på bloggen findes der op til flere bud på, hvad man kan lave af gode sager med rabarber, brug bloggens søgefelt og skriv “rabarber”, så skal du bare se lækre løjer!

 

Rabarbertærte med mandelbund & marcipanlåg
 
Mængde: En rund tærteform Ø25 cm/10-12 stykker tærte
Ingredienser
Mandelbund
  • 100 g mandler
  • 50 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør/smørbar
  • 1 æg
Rabarber
  • 500 g rabarber ~ OBS. de 500 g er ordnet vægt!
  • En god ¼ dl sukker
  • 2 tsk vanillesukker
Marcipanlåg
  • 250 g marcipan, groftrevet
Tilbehør
  • Flødeskum, vanilleis eller fraiche
Fremgangsmåde
Begynd med at lave mandelbunden
  1. Hak mandlerne fint i en minihakker (kan også sagtens gøres med en kniv). Det gør ikke noget, hvis der er lidt helt små stykker i det ellers finthakkede mandelmel.
  2. Bland mandelmelet med sukker og mel og tilsæt smørret i mindre stykker.
  3. Ælt dejen sammen med hænderne, og når dejen er arbejdet sammen, tilsættes det sammenpiskede æg, og dejen samles hermed.
  4. Smør en tærteform med smør og tryk dejen jævnt ud heri, også op af formens kanter.
  5. Prik tærtebunden nogle steder med en gaffel, og sæt herefter tærtebunden i køleskabet mens fyldet forberedes.
  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Ordn nu rabarberne
  1. Rabarberne skæres i stykker af ½ - 1 cm og kommes i en skål sammen med sukker og vanillesukker. Bland grundigt.
Forbered nu marcipanlåget
  1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
Tærten færdiggøres
  1. Tag tærtebunden ud af køleskabet og drys den med 4 spsk havregryn.
  2. Fordel rabarberne på tærtebunden.
  3. Fordel marcipanen over rabarberne.
  4. Bag tærten ca. 40 minutter, læg staniol over tærten efter de første 10-15 minutter.
  5. Tærten er færdig, når kanten er sprød, og toppen er gylden men stadig også rimeligt blød.
Rigtig god fornøjelse.