Her får du lige en dejligt nem opskrift på en tomatsauce med sneaky beans, jeg kalder den nulkommafemtomatsauce – du kan nok godt regne ud ud, hvorfor saucen hedder sådan.
Til denne sauce bruges få ingredienser, dog skal du bruge en stavblender for at kunne lave en så glat sauce som muligt, da bønnerne blendes ud i saucen (= sneaky beans). Dette giver en tyk og lækker sauce, og ikke en sjæl opdager, at der er bønner i. Til gengæld man får dejlige planteproteiner i hver en bid.
Smart, ik?
Nulkommafemtomatsauce
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Sauce
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 dåser kidneybønner
- 2 dåser hakket tomat
- 50 g syltet peberfrugt eller 50 g rød pesto eller 50 g oliven
- 1 dl fløde
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 spsk tørret oregano
- ½ tsk røget paprika
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- 1 tsk salt
Tilbehør
- Pasta
- Frisk oregano eller basilikum
- Evt. ristede pinjekerner
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser til saucen kommes i en gryde og småkoger ca. 15 min. med låg på gryden. Rør ind imellem.
- Mens saucen simrer, koges pastaen.
- Når saucen har kogt ca. 15 min., blendes den grundigt med stavblender, så saucen bliver så glat som muligt.
- Saucen skal være tyk, så den kan lægge sig kærligt om pastaen.
- Smag saucen til.
Rigtig god fornøjelse.