Nulkommafem er et koncept her på kanalen, der betyder nem og god mad lavet så hurtigt som muligt, og i denne omgang skal vi have Nulkommafemmexigryde.
Her får du lækre, mættende grøntsager, proteiner fra planteriget og fiberrige haveris i en smagfuld blanding med mexismagende krydderier.
Lige til travle dage. Eller dovne dage. eller hvis du bare godt kan lide, din mad er lækker, mættende og god på rekordtid.
Se flere Nulkommafem-retter HER, her finder du fx nulkommafempastasauce, nulkommafemstegteris og nulkommafemgryde.
Nulkommafemmexigryde
Mængde: 4 personer
Ingredienser
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 300 g grøn spidskål
- 150 g majs
- 1 dåse hakket tomat
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 5 dl vand
- 160 g havreris
- 2 dåser bønner, kidney eller sorte
- 1½ spsk spidskommen
- 1 spsk tørret oregano
- ½ spsk kanel
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1½ tsk salt
- Tilbehør: Fraiche og frisk koriander/oregano
Fremgangsmåde
- Hvidløg finthakkes, rødløg, peberfrugt og spidskål skæres i stykker af ønsket størrelse (ikke for små).
- Alle ingredienser kommes i en gryde og retten koges op.
- Når retten er i kog, skrues ned på medium varme (hos mig er det trin 5 ud af 9), låg lægges på gryden, retten simrer ca. 20 minutter, indtil havrerisene er møre. Omrør ind i mellem.
- Server retten med fraiche og frisk krydderurt til.
Rigtig god fornøjelse.
Hej Pernille. Kan man bruge almindelige ris istedet, og ændrer det noget på simre-tiden? ☺️