Stegte ris er nem mad, der kan laves i en håndevending, især hvis du har kogt risene på forhånd. faktisk bliver stegte ris allebedst, når risene er kogt dagen i forvejen.
Køb dig evt. fra grøntsagerne – brug enten frosne grøntsager eller de der friske grøntsagsblandinger, man kan købe – og så er der lækre stegte ris på kort tid – nulkommafem-stegte ris kalder jeg det.
Og nej, stegte ris behøver ikke være en voldsomt fedtet affære. Bare hvis du troede det, ik.
Flere hurtige nulkommafem-retter? Tryk HER – samlingen er voksende.
Er du vild med stegt ris? Så skal du da lige tage et kig på min Tofu Nasi Goreng – lidt mindre nulkommafem (men ikke meget mindre), men lige så lækker som disse nulkommafem-stegte ris.
- 500 g kogte ris (alle typer ris kan bruges, brune er lækre) - 2 dl ris + 5 dl vand + ½ tsk salt
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 600 g grøntsager, gerne grove (fx lige dele spidskål og gulerødder)
- 150 g ærter
- 200 g edamamebønner
- 3 spsk soyasauce
- 2 spsk riseddike
- 1 tsk ingefærpulver
- 2 tsk karry
- 1½ tsk salt
- Sesamolie til stegning + til "sidste touch" inden servering
- Hvis risene ikke er kogt på forhånd, koges en portion ris, så der er 500 g færdigkogte ris - men risene er allerbedst, hvis de er kogt dagen i forvejen.
- Skær grøntsagerne i mundrette, rustikke stykker.
- Opvarm en wok eller lignende til næsten fuld varme.
- Steg ris med soyasauce, riseddike, stødt ingefær og karry i nok olie til, at det ikke brænder på. Steg risene, til de er tørre. vend ofte rundt i risene.
- Grøntsagerne tilsættes, og retten steges - stadig ved høj varme og der vendes ofte - til grøntsagerne er møre men stadig har bid.
- Vend med lidt sesamolie inden servering - dette gør en forskel for smagen!