Nulkommafem-stegte ris

Stegte ris er nem mad, der kan laves i en håndevending, især hvis du har kogt risene på forhånd. faktisk bliver stegte ris allebedst, når risene er kogt dagen i forvejen.

Køb dig evt. fra grøntsagerne – brug enten frosne grøntsager eller de der friske grøntsagsblandinger, man kan købe – og så er der lækre stegte ris på kort tid – nulkommafem-stegte ris kalder jeg det.

Og nej, stegte ris behøver ikke være en voldsomt fedtet affære. Bare hvis du troede det, ik.

Flere hurtige nulkommafem-retter? Tryk HER – samlingen er voksende.

Er du vild med stegt ris? Så skal du da lige tage et kig på min Tofu Nasi Goreng – lidt mindre nulkommafem (men ikke meget mindre), men lige så lækker som disse nulkommafem-stegte ris.

 

Nulkommafem-stegt ris
 
Stegte ris bliver allerbedst, når risene, der bruges i retten, er kogt dagen i forvejen, så er risene nemlig mere tørre og bliver derfor bedre i stegt version
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g kogte ris (alle typer ris kan bruges, brune er lækre) - 2 dl ris + 5 dl vand + ½ tsk salt
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 600 g grøntsager, gerne grove (fx lige dele spidskål og gulerødder)
  • 150 g ærter
  • 200 g edamamebønner
  • 3 spsk soyasauce
  • 2 spsk riseddike
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 2 tsk karry
  • 1½ tsk salt
  • Sesamolie til stegning + til "sidste touch" inden servering
Fremgangsmåde
  1. Hvis risene ikke er kogt på forhånd, koges en portion ris, så der er 500 g færdigkogte ris - men risene er allerbedst, hvis de er kogt dagen i forvejen.
  2. Skær grøntsagerne i mundrette, rustikke stykker.
  3. Opvarm en wok eller lignende til næsten fuld varme.
  4. Steg ris med soyasauce, riseddike, stødt ingefær og karry i nok olie til, at det ikke brænder på. Steg risene, til de er tørre. vend ofte rundt i risene.
  5. Grøntsagerne tilsættes, og retten steges - stadig ved høj varme og der vendes ofte - til grøntsagerne er møre men stadig har bid.
  6. Vend med lidt sesamolie inden servering - dette gør en forskel for smagen!
Rigtig god fornøjelse.