Inspiration kommer mange steder fra, og inspirationen til denne tilbehørsret med marineret broccoli kommer fra et kursus, jeg var på, hvor der var den mest indbydende buffet med rigtig mange vegetariske muligheder.
Det giver sig selv, at jeg måtte hjem og genskabe denne ret, og her er så min version af marineret broccoli – et nemt tilbehør fuldt af smag og knas.
Mere kål i salat? Så se fx lige min røde kålsalat med linser og blåbær!
Marineret broccoli
Denne tilbehørsret må meget gerne laves i forvejen, så den kan stå dels og trække og dels at mørne en anelse.
Mængde: Tilbehør til 2-3 personer
Ingredienser
- 1 broccoli
- Oliven i ønsket farve og mængde
- Soltørret tomat i ønsket mængde
- Fintrevet skal af ½ citron1 spsk stærk sennep
Marinade
- ½ spsk citronsaft
- ½ spsk olivenolie
- 1 spsk agavesirup
- ½ tsk salt
- ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
- Broccolien bruges rå - den skal IKKE koges/dampes/overhældes med kogende vand, da dette vil udvande marinaden, uanset hvor meget man dræner den tilberedte broccoli.
- Stokken af broccolien bruges ikke, kun det "krusede" hoved, som skæres i mundrette buketter.
- Oliven afdryppes og halveres.
- Soltørret tomat afdryppes og skæres i semigrove strimler
- Citronskal rives fint.
- Marinaden røres sammen.
- Alle elementer vendes grundigt sammen.
- Server afkølet.
Rigtig god fornøjelse.