Dygtige og inspirerende Kirsten Skaarup, et meget sødt og imødekommende menneske og min allerførste inspirationskilde og til stadighed en, jeg virkelig beundrer i den store madverden, er ophavskvinden til disse lækre, lækre mandelfrikadeller. Der er ikke så meget andet at sige end: UHM!
Mandelfrikadeller
50 g røde linser
1 løg
Evt 1 fed hvidløg
50 g rød peberfrugt
100 g gulerod
100 g mandler
Ca. 75 g havregryn
2 spsk soya
1 tsk god salt
3 gode spsk fint fuldkornsmel, fx hvid hvede mel
1/2-1 bdt hakket frisk basilikum
2 æg
Rapsolie til stegning
Kog linserne 20 minutter i usaltet vand. Afdryp dem.
Mens linserne koger:
Hak mandlerne fint (gerne i minihakker).
Hak løg, evt. hvidløg og peberfrugt i ønsket størrelse (gerne i minihakker).
Riv guleroden fint (på rivejern).
Bland mandlerne med grøntsagerne, de kogte linser, havregrynene, frisk basilikum, salt og soya.
Tilsæt melet og rør æggene i.
Lad farsen hvile lidt og vurdér herefter konsistensen, som skal være fast, så den kan holde formen
under stegning. Hvis farsen er for lind, tilsættes lidt mere mel.
Varm olien op på en pande og steg frikadellerne til de er gyldne.
God fornøjelse!
[…] Jeg kan godt lide salaten sammen med andre grønsager til et aftensmåltid, fx serverede jeg sidst denne rødbedesalat sammen med ovnkartofler, letkogte rosenkål og sprøde mandelfrikadeller. […]
[…] skøn. Lige til at nyde sammen med for eksempel ovnbagte rodfrugter og en dejlig vege-delle (som fx disse). Eller som dip til kernekiks og grønsagsstave. Det er også virkelig godt på rugbrød med fx […]