Jeg er blevet rigtig glad for mad, der kan spises af en skål og med et enkelt stykke bestik (gaffel, ske eller som her spisepinde ~ som jo vel teknisk set er to stykker bestik, men som dog betjenes med kun en enkelt hånd). Hvorfor? Jeg ved det ikke helt. Det er måske noget med enkeltheden. Et enkelt måltid nydt på enkel vis. Ikke så meget fikumdik eller halløj. Bare lækker og nærende mad der gør godt i krop, sjæl og sanser.

Denne ret serverer jeg med brune ris, fordi jeg er ret glad for brune ris til denne type retter. Man kan naturligvis sagtens udskifte disse med fx quinoa i ønsket farve, fuldkornscouscous/-bulgur eller perlerug. Eller hvad man nu har lyst til og synes passer godt til retten. Uanset hvilken type tilbehør man vælger, kan man glæde sig til en ret, der er fuld af smag, varme og rar tekstur.

 

Krydret kikærtegryde med kokosmælk & grønt
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede (eller borlottibønner)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 løg i halv-grove skiver
  • 175 g broccolibukketter, ikke alt for små (eller blomkål)
  • 1½ dl ærter (det er fint med dem fra frost) (eller babymajs)
  • Evt. 1 rød snackpeber
  • 2 tsk gul karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk havsalt
  • Peber efter smag
Tilbehør
  • Brune ris eller andet ønsket og tilsvarende tilbehør
Fremgangsmåde
  1. Sæt de brune ris til at koge (de skal koge 35 minutter), og ordn grønsagerne.
  2. Steg løg kort i en smule olivenolie (løgene skal ikke tage farve, blot mørne en smule).
  3. Tilsæt krydderierne og varm kort sammen med løgene.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  5. Kog retten roligt igennem, indtil den er gennemvarm, og ingredienserne er møre.
  6. Smag retten til og server den sammen med fx brune ris.
Rigtig god fornøjelse.