Helbagt blomkål

Jeg er vild med kål, og en af min yndlingskål er så absolut blomkål. Den smager bare så godt i alle former, både rå, kogt og stegt, og den har nærmest uendelige anvendelsesmuligheder.

Helbagt blomkål

I denne version kræver kålen et minimum af indsats, men det gør ikke den endelige oplevelse mindre, hverken visuelt, smags- eller teksturmæssigt. Tværtimod næsten. For her bages blomkålen som et helt hoved i ovnen. Det bliver da ikke meget nemmere, vel? Og det ser virkelig flot ud at sætte sådan et helt, rustikt bagt blomkål på middagsbordet.

 

Helbagt blomkål
 
Ingredienser
  • 1 lille/medium blomkålshoved
  • Hvidløgssmør
  • Fint salt
  • Fedstof af ønsket type til pensling, jeg bruger enten smeltet smør eller olivenolie
  • Havsalt
  • Parmesan
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad den varme helt op.
  2. Blade og det nederste af stokken skæres af blomkålen (blomkålen skal forblive et helt hoved), og blomkålshovedet sættes i et ildfast fad.
  3. Smelt hvidløgssmørret og smør blomkålshovedet grundigt med det smeltede smør. Gem lidt smør til at smøre med under bagningen.
  4. Drys med lidt fint salt.
  5. Bag blomkålen cirka 35 minutter, afhængigt af blomkålshovedets størrelse. Stik en stegenål eller lignende i for at vurdere kålens mørhed. Når kålen er som ønsket, er det færdigt.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Prøv også med dette version i stedet for hvidløgssmør:
Olivenolie
Fintrevet parmesan
Havsalt
Inden bagning smøres blomkålshovedet med olivenolie. Ca. 10 minutter før blomkålen er færdigbagt i ovnen, smøres en smule mere olivenolie på, der drysses rundhåndet med parmesan og der drysses med havsalt.

 

Helbagt blomkål