Røget hummus med soltørrede tomater og oliven

Hummus er altid godt. I pitabrød, på buddha bowls, som dip, som pålæg og som dressing, og der findes tusindvis af opskrifter på hummus i forskellige varianter. Den hummus, jeg her har lavet, er så smagfuld og meget smuk med sin gyldne farve. Den skønne smag kommer fra kombinationen af de to slags paprika, og den røgede paprika giver en virkelig god smag og er uundværlig i denne hummus. Men vær varsom, røget paprika er ret gennemtrængende i sin smag.

Uden tahin og olie til mig, tak

Generelt er jeg ikke fan af olie i større mængder. Heller ikke tahin er jeg venner med. Men så laver jeg da bare en hummus uden. Og det bliver den ikke ringere af, kan jeg fortælle.

Hvad kan denne hummus bruges til?

Generelt er hummus en alsidig sag, der kan bruges til mange forskellige formål, fx i pitabrød og wraps, som alternativ til dressing, som dip, i pastasalat og som pålæg.

Prøv fx en kartoffelmad med denne hummus, det er virkelig lækkert!

Hvis du er lige så vild med hummus som jeg…

… så tag lige et kig HER! Du vil ikke fortryde det, si’r det bare.

 

Røget hummus med soltørrede tomater og oliven
 
Ingredienser
  • 1 dåse butterbeans, skyllet og afdryppet (= 240 g kogte butterbeans)*
  • 1 fed hvidløg
  • 65 g soltørret tomat, dem der ligger i olielage, afdryppet
  • 30 g syltet peberfrugt
  • 25 g sorte oliven uden sten
  • ½ tsk røget paprika, afhængigt af hvor meget røgsmag man ønsker
  • 2 tsk alm. paprika
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser undtagen oliven blendes til en glat masse.
  2. Når hummusen er blendet færdigt, tilsættes oliven, og der blendes igen kortvarigt, kun lige til olivenerne er i stykker, men stop inden hummusen tager (for meget) farve af de sorte oliven.
  3. Stil hummusen i køleskabet, så den er gennemkold ved servering.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Samme mængde kikærter kan naturligvis bruges, i så fald skal der tilsættes lidt mere vand.
Kog evt. gerne kikærterne (ja, også dem fra dåse) med lidt natron eller bagepulver, for på denne måde at gøre kikærterne ekstra cremede, når de blendes til hummus. Se hvordan HER.

Røget hummus med soltørrede tomater og oliven

 

Røget hummus med soltørrede tomater og oliven

 

Røget hummus med soltørrede tomater og oliven