Cremet kikærtecurry med spinat og gulerødder

Den her curry kalder jeg jeg Cremet kikærtecurry med spinat og gulerødder, fordi det er en curry fuld af karry (hele to slags), kikærter og masser af spinat, gulerødder og cremethed. Yes yes. Lige til højrebenet, som man siger.

Curryen er så lækkert cremet, fordi jeg bruger majsstivelse i kokossaucen. Og hvis du synes, det er mærkeligt, kan jeg bare sige to ting:

… bare vent til du har prøvet det

og:

… denne sauce smager simpelthen bedre, når den er tyknet, da smagen lissom “bliver hængende” i munden længere tid = den smages mere

To slags karry, nævnte jeg også: Gul karry og rød karrypaste. Og det smager bare VIRKELIG godt.

Og så de der gulerødder – jeg ved ikke, hvad det er, men de smager helt utroligt godt i kokossaucen.

Så faktisk kan du godt mærke det, ik: Du er NØDT TIL at få lavet denne cremet kikærtecurry med spinat og gulerødder!

hvis du er lige så vild med curries som mig, så er der MASSER af den slags her på kanalen – bare tryk HER.

 

Cremet kikærtecurry med spinat og gulerødder
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g gulerødder (den angivne vægt er vægt efter skrælning)
  • 2 dåser kikærter
  • 2 dåser kokosmælk
  • 3 spsk majsstivelse
  • 3 tsk gul karry
  • 1½ tsk rød karrypaste
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1½ tsk salt
  • 150 g spinatblade, friske
  • Tilbehør: Brune ris, frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Grøntsagerne ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse (ikke for små).
  2. Kikærterne skylles og drænes grundigt.
  3. Kokosmælk kommes i en stor gryde eller dyb pande, og majsstivelse, gul karry, rød karrypaste, ingefærpulver, smuldret grøntsagsbouillon samt salt udrøres grundigt heri.
  4. Tilsæt grøntsagerne undtagen spinaten samt kikærterne og saucen koges op. Saucen skal koge 3 minutter (for at majsstivelsen koges ud og har bedst virkning). Efter de 3 minutter skrues trinvist ned på stille kogning (hos mig er det trin 4 ud af 9) uden låg.
  5. Saucen er færdig efter ca. 10 minutters simren. Spinaten tilsættes de sidste par minutter af tilberedningstiden.
  6. Smag til.
  7. Server med brune ris og frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse.

 

Cremet kikærtecurry med spinat og gulerødder