Bananbrød hedder dette bagværk. Egentlig smager det langt mere i retning af kage. Nogle spiser bananbrød til morgenmad, og det kan man også godt på sådan en luksus-morgen, men jeg foretrækker at nyde det som mellemmåltid med en god kop the til. Det smager syndigt, men er det ikke. Og dét er jeg fan af! Og når så det er både nemt og hurtigt at bage, så er det da bare om at komme i gang. Eneste vigtige ting er, at bananerne skal være grundigt modne ~ vi snakker med brune pletter på skrællen ~ for så giver de den mest fyldige smag i brødet.

Bananbrød kan både bages som et helt brød i rugbrødsform og i mindre størrelser fx som muffins i en silikoneform, og så har jeg også en metalform med 8 huller formet som små rugbrød, hvilket jeg ofte bruger til små bananbrød.

Dette brød er vegansk, hvorfor der bruges chia-æg og plantemælk. Dette kan selvfølgelig blot erstattes af æg og almindelig mælk som angivet i opskriften.

 

Bananbrød med varme krydderier, mørk chokolade & valnødder
 
Bages et helt brød, bruges en rugbrødsform str. 25 x 11 x 7 cm (det er vist nok en 1½ liters form)
Mængde: 12 muffins/8 minibrød/1 helt brød
Ingredienser
  • 325 g meget moden banan (=vægten af selve bananerne uden skræl, det svarer til ca. 3 bananer)
  • 75 g dadler (den angivne vægt er uden sten og svarere til ca. 7 dadler) ELLER ¾ dl flydende sødning, fx agavesirup, Bodylabs zero salted caramel topping eller Fibersirup
  • 2½ dl plantemælk eller komælk
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 gode tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1½ tsk vanille
  • ½ tsk havsalt
  • 25 g kokosmel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 200 g fint fuldkornsmel fx hvid hvede mel eller fint fuldkornsspeltmel
  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g valnøddekerner
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bland chia-ægget, hak chokoladen groft og mos bananerne grundigt og bland disse i en skål.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen mælken og bland grundigt.
  4. Tilsæt mælken og bland dejen grundigt.
  5. Kom dejen i let smurte muffinforme og bag dem ca. 15-20 minutter. Bages bananbrødet som et helt brød, bages det cirka 1 time, til brødet har en centertemperatur på 88 grader. Læg et stykke staniol over bananbrødet efter 10 minutters bagning, hvis brødet bages som et helt brød..
Rigtig god fornøjelse.