Auberginesauce

Kender du de dage, hvor man bare ikke aner, hvad man skal lave til aftensmad? Sådan en dag opstod denne auberginesauce. Og hurra for at vi fandt på den, for den er bare et kæmpe hit herhjemme!

Auberginesauce

Man begynder med et hoved tomt for idéer…

… og så går man i gang med at finde ud af, hvad man kunne have lyst til at spise til aftensmad. Følgende brainstorm var et samarbejde mellem ældstedatter og jeg:

Det måtte gerne være…

… noget med pasta

… noget krydret men ikke stærkt

… noget med aubergine

… noget sauce?

… med noget planteprotein i

…måske noget med spidskommen

… nemt

Og så:

Auberginesauce. Til pasta. Med masser af aubergine. Rødvin, soltørrede tomater, krydderier, røde linser og lidt fløde. Som tilsammen er en tyk, smagfuld sauce, der smyger sig om pastaen, og som får smagsløgene til at synge ekstra højt, når den drysses med frisk oregano og parmesan.

 

Det er en enkel ret, men sikken en!

Pssst!

Er du lige så vild med aubergine som mig? Så tryk HER og kom frem til alle mulige lækre retter med aubergine her på bloggen ~ der kommer stadigt flere, for aubergine er bare det bedste!

 

Auberginesauce
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g soltørrede tomater
  • 500 g tomatpassata
  • 125 g røde linser
  • 1 spsk spidskommen
  • 1½ spsk tørret oregano
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ dl rødvin
  • ¾ dl fløde af ønsket type (plante eller ko)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Ca. 4 dl vand
  • 2 tsk havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
Tilbehør
  • Fuldkornspasta
  • Frisk oregano
  • Parmesan
Fremgangsmåde
  1. Ordn grøntsagerne:
  2. ~ Auberginerne skæres i grove stykker af 1½ x 1½ cm
  3. ~ Rødløget skæres i medium/grove stykker eller strimler
  4. ~ Hvidløget finthakkes
  5. ~ De soltørrede tomater skæres i grove stykker
  6. Steg løg og hvidløg kort i lidt olivenolie (de skal ikke tage farve!).
  7. Tilsæt alle øvrige ingredienser (det virker til at starte med som virkelig meget aubergine, men de falder sammen undervejs) og og lad saucen småkoge (hos mig på trin 3 ud af 9) med låg på gryden i ca. 30 minutter. Omrør ind imellem. Saucen er færdig, når auberginerne er møre.
  8. Smag til og juster evt. saucens konsistens.
  9. Server sammen med fuldkornspasta, frisk oregano og parmesan.
Rigtig god fornøjelse.