Det er ikke, fordi Svensk bulgurret har ret meget med Sverige at gøre, udover at jeg fandt på den under en ferie i Sverige. Og så er den fotograferet i et fint loppis-fad fundet på selv samme ferie i Sverige. Og på den måde hører den Sverige til, det er nemt at forstå, ik?
Hvad ER svensk bulgurret egentlig?
Svensk bulgurret er fuld af hygge, smag og grøntsager. Og bulgur og kikærter. Jeg synes, det er lækkert at servere en slags planteboller til, fx mine linseboller, mine black bean-boller eller de gode Huvudroll plant balls fra Ikea. Eller man kan tilsætte en ekstra dåse kikærter i stedet for bollerne. Frit land, du ved.
Retten laves i en enkelt gryde (+ bollerne ved siden af) = ikke så meget opvask. Nice, ik?
- 150 g bulgur
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 løg
- 125 g soltørrede tomater
- 3 fed hvidløg
- 200 g frisk eller frossen helbladet spinat
- 1 dåse kikærter
- 2 dåser hakket tomat
- 4 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1½ tsk røget paprika
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1½ tsk salt
- Tilbehør:
- Planteboller eller en ekstra dåse kikærter
- Bredbladet persille eller kruspersille
- Evt. godt groft brød
- Først forberedes grøntsagerne:
- - Aubergine, squash og løg skæres i stykker på ca. 1 x 1 cm.
- - Soltørrede tomater afdryppes for olie og skæres meget groft.
- - Hvidløg presses i en hvidløgspresser eller skæres fint.
- - Kikærterne skylles og drænes grundigt.
- Opvarm lidt olivenolie til god middel varme (hos mig er det trin 6 ud af 9) i en stor, dyb pande eller en stor gryde og steg aubergine, squash og løg heri til løgene er bløde (løgene skal ikke tage farve).
- Tilsæt alle øvrige ingredienser undtagen planteboller og bredbladet persille, bland det hele got sammen og læg låg på panden/gryden.
- Kog retten og op skru herefter ned på lav medium varme (hos mig er det trin 4 ud af 9). Retten simrer 15 minutter med omrøring ind imellem (til bulgur og især aubergine er møre).
- Tilsæt spinat og varm med et par minutter.
- Server med planteboller samt bredbladet persille og evt. godt, groft brød.