Græskarvafler er en klassiker, når vi snakker græskar i madlavningen, og det er ikke uden grund, for det smager altså noget så hyggeligt. Mine søde græskarvafler med kanel og bønner er altid et stort efterårshit herhjemme.
Søde, sprøde vafler med dejlig næring
De her vafler er søde af græskarmos og kanel, og de er sprøde lige efter bagning (jeg har et smart tip til “gensprødning” af vafler, der er blevet bløde, det kommer længere nede i indlægget her), og så indeholder de fuldkornsmel samt protein i form af butterbeans (bare rolig, bønnerne kan ikke smages). Jeg kan rigtig godt lide, at der er både protein og fuldkorn i vaflerne, det giver både næring og mæthed.
Om vaflerne kan bages i salt version?
Jeps. Udelad agavesirup og kanel, tilføj spidskommen, evt. en smule chiliflager samt lidt mere salt og top med masser af grøntsager, falafler og din yndlingsdressing. Det er gooodt!
Og hvad topper man vaflerne med i sød version?
Min yndlingstopping på de her søde græskarvafler er et tyndt lag peanutbutter, tynde skiver af æble, min yndlingssirup Salted Caramel Zero Topping fra Bodylab samt lidt hasselnøddeflager. Holy moly! SÅ lækkert! (Dette er ikke reklame, det ER vitterligt min yndlingssirup)
Psst.
Disse vafler kan laves med alle mulige slags frugtmos. Prøv fx at skifte græskarmosen ud med æble-, pære- eller bananmos.
Og så det lille lovede tip:
Er vaflerne blevet slatne efter en tur i køleskab, så rist dem kort på brødrister, så bliver de sprøde og varme og (næsten) som nybagte.
- 120 g græskarmos
- 120 g butterbeans
- 120 g hvid hvede mel (hvid hvede er et fuldkornsmel)
- 1 spsk kanel
- ½ tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ¼ tsk knust havsalt
- ½ spsk agavesirup
- 1 tsk citronsaft
- 3 dl mælk af ønsket type (plante eller ko ~ jeg bruger havre- eller neutral soyamælk)
- Smør(bar) til stegning
- Lav græskarmosen (kan sagtens laves på forhånd).
- Blend alle ingredienser grundigt sammen til en så glat masse som muligt.
- Opvarm et vaffeljern.
- Kom lidt smør på vaffeljernet ved hver ny vaffel.
- Der bruges knap ½ dl dej pr. vaffel.
- Vaflerne bages godt gyldne (men pas på de ikke bliver for mørke).
- Nyd vaflerne med ønsket topping.