Risret deluxe med sorte ris

Det her er ikke bare en risret. Det er en ris ret deluxe med sorte ris. Med alle dens smage, konsistenser og masser af lækkert at tygge på. Det er faktisk totalt outstanding mums, er det.

Der er hummus. Champignon. Smukhedskål. Bønner. Marinade. Its all good. Si’r det bare.

Risret deluxe med sorte ris

Nemt er det også, lige til at gå til. Man kan forberede langt det meste i forvejen. Og så smager det bare GODT. Win over hele linjen, du.

Jeg sagde det jo: Risret deluxe.

Hvis du er vild med denne type mad, så se da lige hvad der dukker op, når du trykker HER.

Risret deluxe med sorte ris

Risret deluxe med sorte ris
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Salat
  • 2 dl sorte ris
  • 1 dåse bønner, gerne borlotti/brune bønner
  • 1 rødløg
  • 125 g savoykål (svarer til cirka 4 store blade)

Marinade
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1 fed hvidløg
  • Et nip tørrede chiliflager
  • ½ tsk knust havsalt
  • En smule groft sort peber
  • ½ tsk paprika

Tilbehør
  • Hummus
  • Frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Sorte ris + 6 dl vand + ½ tsk salt koges efter pakkens anvisning.
  2. Mens risene koger, røres marinaden sammen, bønnerne skylles og drænes grundigt, løget ordnes og skæres fint, og savoykålen skæres i medium strimler (fjern den grove stilk der løber i bladet).
  3. Når risene er færdigkogt, hældes al vandet fra, og ris, bønner, løg, savoykål og marinade blandes grundigt sammen.
  4. Lad blandingen stå at trække minimum et par timer i køleskab.
  5. Færdiggørelse:
  6. Champignon ordnes, skæres i grove stykker og svitses på en tør, hed pande, til de har smidt eventuel væde samt fået lidt farve.
  7. Anret hummus i et relativt tykt lag på et fad eller en tallerken. Herpå lægges den marinerede risblanding. Top med de stegte champignon og frisk oregano.
  8. Server mens champignonerne er lune.
Rigtig god fornøjelse.

 

Risret deluxe med sorte ris