Risalamande

Ingen jul uden risalamande og i særdeleshed ingen julemiddag uden risalamande!

Her er min opskrift på risalamande – den er dejligt nem, og den smager skønt.

På med kirsebærsaucen og så kører julebussen.

Opskrift på den mængde risengrød, der passer til nedenstående opskrift på risalamande, finder du i den nederste opskriftboks herunder.

Psst. Ønsker du at lave en plantebaseret risalamande, finder du opskrift på den bedste plantebaserede risengrød ved at trykke HER, og så udskifter du bare fløden i opskriften på risalamande med plantefløde. Nemt, ik?

 

Opskrift på risalamande:

Risalamande
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 800 g kold risengrød
  • 65 g sukker
  • 1½ spsk vaniljesukker
  • 35 g (=1/2 dl) mandelsplitter
  • 1¼ dl piskefløde
Sådan gør du
  1. Rør risengrød, sukker, vaniljesukker og mandelsplitter grundigt sammen.
  2. Pisk fløden til fast skum og vend dette i risengrødsmassen. Bland grundigt.
  3. Smag til.
  4. Vær opmærksom på, at risalamanden bliver lidt blødere i konsistens, mens den er i køleskabet, så tilsæt ikke mere fløde end angivet.
  5. Stil risalamanden i køleskab indtil servering, gerne en del timer.
  6. Nyd med kirsebærsauce på.
Rigtig god fornøjelse.

 

Opskrift på risengrød der mængdemæssigt passer til ovenstående opskrift på risalamande:

Risengrød til risalamande
 
Mængde: 4 personer (+ måske lidt mere)
Det skal du bruge
  • 2 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 260 g grødris
  • 1½ liter letmælk
Sådan gør du
  1. Vand og salt koges op i en gryde.
  2. Skru lidt ned for varmen og tilsæt grødris, som røres ud i vandet.
  3. Tilsæt al mælken.
  4. Grøden koges op under omrøring. Når grøden koger, skrues ned på medium varme (hos mig er det trin 6 ud af 9) og grøden koges roligt 15 minutter under konstant omrøring.
  5. Læg låg på gryden og pak den godt ind i et stort håndklæde eller i et tæppe.
  6. Grøden hviler 45 minutter.
  7. Efter de 45 minutter røres grøden godt igennem og afkøles herefter helt.
  8. Når grøden er kold trylles den til risalamande.
Rigtig god fornøjelse.