
Ingen jul uden risalamande og i særdeleshed ingen julemiddag uden risalamande!
Her er min opskrift på risalamande – den er dejligt nem, og den smager skønt.
På med kirsebærsaucen og så kører julebussen.
Opskrift på den mængde risengrød, der passer til nedenstående opskrift på risalamande, finder du i den nederste opskriftboks herunder.
Psst. Ønsker du at lave en plantebaseret risalamande, finder du opskrift på den bedste plantebaserede risengrød ved at trykke HER, og så udskifter du bare fløden i opskriften på risalamande med plantefløde. Nemt, ik?
Opskrift på risalamande:
- 800 g kold risengrød
- 65 g sukker
- 1½ spsk vaniljesukker
- 35 g (=1/2 dl) mandelsplitter
- 1¼ dl piskefløde
- Rør risengrød, sukker, vaniljesukker og mandelsplitter grundigt sammen.
- Pisk fløden til fast skum og vend dette i risengrødsmassen. Bland grundigt.
- Smag til.
- Vær opmærksom på, at risalamanden bliver lidt blødere i konsistens, mens den er i køleskabet, så tilsæt ikke mere fløde end angivet.
- Stil risalamanden i køleskab indtil servering, gerne en del timer.
- Nyd med kirsebærsauce på.
Opskrift på risengrød der mængdemæssigt passer til ovenstående opskrift på risalamande:
- 2 dl vand
- ¾ tsk groft salt
- 260 g grødris
- 1½ liter letmælk
- Vand og salt koges op i en gryde.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt grødris, som røres ud i vandet.
- Tilsæt al mælken.
- Grøden koges op under omrøring. Når grøden koger, skrues ned på medium varme (hos mig er det trin 6 ud af 9) og grøden koges roligt 15 minutter under konstant omrøring.
- Læg låg på gryden og pak den godt ind i et stort håndklæde eller i et tæppe.
- Grøden hviler 45 minutter.
- Efter de 45 minutter røres grøden godt igennem og afkøles herefter helt.
- Når grøden er kold trylles den til risalamande.