Loading...
Risalamande

Risalamande

Ingen jul uden risalamande og i særdeleshed ingen julemiddag uden risalamande!

Her er min opskrift på risalamande – den er dejligt nem, og den smager skønt.

På med kirsebærsaucen og så kører julebussen.

Opskrift på den mængde risengrød, der passer til nedenstående opskrift på risalamande, finder du i den nederste opskriftboks herunder.

Psst. Ønsker du at lave en plantebaseret risalamande, finder du opskrift på den bedste plantebaserede risengrød ved at trykke HER, og så udskifter du bare fløden i opskriften på risalamande med plantefløde. Nemt, ik?

 

Opskrift på risalamande:

Risalamande
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 800 g kold risengrød
  • 65 g sukker
  • 1½ spsk vaniljesukker
  • 35 g (=1/2 dl) mandelsplitter
  • 1¼ dl piskefløde
Sådan gør du
  1. Rør risengrød, sukker, vaniljesukker og mandelsplitter grundigt sammen.
  2. Pisk fløden til fast skum og vend dette i risengrødsmassen. Bland grundigt.
  3. Smag til.
  4. Vær opmærksom på, at risalamanden bliver lidt blødere i konsistens, mens den er i køleskabet, så tilsæt ikke mere fløde end angivet.
  5. Stil risalamanden i køleskab indtil servering, gerne en del timer.
  6. Nyd med kirsebærsauce på.
Rigtig god fornøjelse.

 

Opskrift på risengrød der mængdemæssigt passer til ovenstående opskrift på risalamande:

Risengrød til risalamande
 
Mængde: 4 personer (+ måske lidt mere)
Det skal du bruge
  • 2 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 260 g grødris
  • 1½ liter letmælk
Sådan gør du
  1. Vand og salt koges op i en gryde.
  2. Skru lidt ned for varmen og tilsæt grødris, som røres ud i vandet.
  3. Tilsæt al mælken.
  4. Grøden koges op under omrøring. Når grøden koger, skrues ned på medium varme (hos mig er det trin 6 ud af 9) og grøden koges roligt 15 minutter under konstant omrøring.
  5. Læg låg på gryden og pak den godt ind i et stort håndklæde eller i et tæppe.
  6. Grøden hviler 45 minutter.
  7. Efter de 45 minutter røres grøden godt igennem og afkøles herefter helt.
  8. Når grøden er kold trylles den til risalamande.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk