
Jeg kendte ikke disse fine julesmåkager, før Maria Silje introducerede dem på Instagram: Julemandens knapper. Helt enkle og meget, meget fine.
Så det er klart, at jeg måtte prøve de dersens Julemandens knapper.
Opskriften, jeg deler her, er stort set den samme som Maria Siljes, blot har jeg justeret lidt for at komme udenom ægget i hendes opskrift. Plus at jeg har tilføjet vanilje. Og småkagerne smager stadig så hyggeligt og er så fine og nemme at lave.
Julemandens knapper
Mængde: Ca. 35 Julemandens knapper
Det skal du bruge
- 225 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1½ tsk vaniljesukker
- 85 g smør
- 1 æg ELLER ½ dl koldt vand
- 35 store chokoladekranse med krymmelkugler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme (ikke varmluft).
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Kom smørret i en skål og lad det blive blødt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokoladekransene og rør/ælt til en blød, relativt fedtet dej. Dejen må ikke være tør!
- Afvej dejen og del den i 35 lige store stykker.
- Tril hvert stykke dej til en glat kugle og sæt kuglerne på den bagepapirsbeklædte bageplade.
- Sæt en chokoladekrans på hver dejkugle og tryk roligt ned indtil dejen flugter med chokoladekransens kant.
- Bag Julemandens knapper i 12-14 minutter. De vil stadig være lyse, når de er færdige.
- Afkøles på bagerist.
- Opbevares i tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Variation:
Tilsæt 2 tsk stødt ingefær, rul dejen ud til en højde på 6 cm og udstik småkager med småkageudstikker i ønsket form.
Drys med flormelis inden bagning.
Bages ca. 10-12 minutter
Tilsæt 2 tsk stødt ingefær, rul dejen ud til en højde på 6 cm og udstik småkager med småkageudstikker i ønsket form.
Drys med flormelis inden bagning.
Bages ca. 10-12 minutter