
Egentlig er det ikke som sådan Klaras gulerodskage, men efterhånden har yngstdatter bagt denne kage SÅ mange gange og SÅ godt, at det nu på en eller anden er blevet hendes alligevel.
Så her får du Klaras gulerodskage; En saftig, varmt krydret kage med den lækreste cream cheese frosting. Fordi man altid godt kan spise et rigtig godt stykke gulerodskage, ik’?

Klaras gulerodskage
Mængde: En høj kage i en springform str. Ø24 cm
Det skal du bruge
Gulerodskage
- 265 g gulerødder (OBS: Den angivne vægt er den mængde, der skal i dejen!)
- 225 g brun farin
- 1½ dl neutral olie
- 3 æg
- 210 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1½ tsk bagepulver
- ¾ tsk natron
- ½ tsk knust havsalt
- Evt. 60 g hasselnødder
Cream cheese frosting
- 100 g blødt smør (ikke smeltet)
- 100 g friskost naturel (jeg bruger Philadelphia light)
- 1½ tsk vaniljesukker
- 375 g flormelis
Sådan gør du
Gulerodskagen
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme (ikke varmluft). Sæt en bagerist ind på NEDERSTE ribbe i ovnen.
- Beklæd en springform str. Ø24 cm med et stykke bagepapir.
- Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern - der skal være 265 g revet gulerod.
- Bruges hasselnødder, skæres disse meget groft.
- Med elpisker røres brun farin sammen med olie.
- Tilsæt herefter æggene et ad gangen og pisk blandingen godt sammen, stadig med elpisker.
- Afmål mel og SIGT det i dejen sammen med vaniljesukker, kanel, bagepulver og natron.
- Rør dejen let sammen med grydeske.
- Tilsæt de revne gulerødder, grofthakkede hasselnødder og salt og rør/vend roligt og grundigt dejen sammen med grydeske. Pisk ikke med elpisker.
- Kom dejen i den bagepapirsbeklædte springform og sæt kagen i ovnen på risten på nederste ribbe i den nu opvarmede ovn.
- Kagen bages ca. 40-45 minutter - check om kagen er færdig ved at stikke fx en tandstikker eller lignende i kagen, og når der ikke længere er dej på tandstikkeren, er kagen færdig. Bruges stegetermomoter, er kagen færdig ved 97-98 grader.
- Gulerodskagen afkøles HELT, inden frostingen kommes på.
Frostingen
- Kom smørret i en dyb skål (dyb fordi der skal piskes med elpisker og flormelis gerne vil flyve ud af skålen) og lad den blive blød i stuetemperatur, smørret skal IKKE smeltes!
- Når smørret er blødt nok til at kunne piskes, tilsættes friskost naturel, vaniljesukker samt flormelis.
- Pisk med elpisker - roligt i starten pga. den der flormelis - til frostingen er glat, cremet og luksuriøs frosting.
- Fordel frostingen på gulerodskagen.
- Drys evt. med hasselnøddeflager.
- Grundet frostingen opbevares gulerodskagen med frosting på køl. Tag gerne kagen ud en times tid, inden den skal nydes, så kagen ikke er kold ved servering.
Rigtig godt fornøjelse.
