Loading...
Hytteostcreme med variationer

Hytteostcreme med variationer

Hytteostcreme er en helt genial lille sag, der på flere måder tager en creme eller dressing til nye højder – både konsistensmæssigt, variationsmæssigt og proteinindholdsmæssigt. Jeg er ærlig talt så vild med den lille genialitet, at jeg her har dedikeret et indlæg til hytteostcreme med variationer i hvad jeg tror, det bliver det uendelige. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænsen her.

 

Hytteostcreme med variationer
Hytteostcreme med peberrod kan bruges ligesom den traditionelle peberrodscreme – her på en rugbrødsmad, men også fx i (bagte) tomater og peberfrugter er peberrodsvarianten virkelig lækker.

 

Hvad er hytteostcreme?

Hytteostcreme er noget så simpelt som hytteost, der er blendet med smag eller andre gode sager efter lyst og ønske. Man kan lave en helt enkelt som hytteostcreme smagt til med krydderier og salt. Man kan bruge krydderurter. Man kan bruge hvidløg. Man kan bruge feta. Man kan… ja, fortsæt selv. Listen er uendelig. OG: Da hytteost har et højt proteinindhold (og et lavt kalorieindhold hvis man vælger fx Cheasy hytteost), er der proteinboost til maden, når man nyder en hytteostcreme.

 

Hytteostcreme med variationer
Her er en hytteostcreme med hvidløg brugt i en pasta salat med alt-grønt-fra-grøntsagsskuffen

 

Hvad er konsistensen på en hytteostcreme?

Hytteostcreme skal køres fx i en minihakker, og den færdige hytteostcreme har den mest overraskende, fløjsbløde og cremede tekstur. Næsten som italiensk marengs, hvis du har prøvet at piske sådan en. Det er en lille smule magi, hvordan en hytteost med den specielle tekstur en sådan har, kan trylles om til den cremede konsistens efter en tur i minihakkeren/blenderen.

Dog skal man regne med, at fx en hytteostcreme med peberrod vil være en smule ‘prikket’, da peberrod ikke kan blendes helt glat ud.

 

Hytteostcreme med variationer
Creeeemet. Sig hej til béarnaise-varianten lavet med frisk estragon. Man kan selvfølgelig bruge alle krydderurter i en hytteostcreme, fx er dild lækkert, det er mynte også, og persille giver persillesauce-vibes

 

Hvad kan hytteostcreme bruges til?

Hytteostcreme kan bruges som…

… som dressing

… som dip

… som alternativ til sauce

… som smørelse/det cremede element i wraps eller pitabrød

… som bunden i en “loaded” ret (en ret hvor man placerer fx en creme eller hummus i bunden og fyldet ovenpå)

… som tilbehør til bagt eller grillet grønt

… som cremen i kartoffelsalat. 

… på rugbrød under pålægget

Altså, listen fortsætter bare.

 

‘Hvordan gør man med de der varianter?’, tænker du måske

Herunder i opskriftboksen finder du den helt enkle grundopskrift på hytteostcreme samt en masse forskellige og mega lækre variationsmuligheder. Så er det bare at gå i gang!

PS. Grundopskriften uden variation smager også dejligt: Rundt, mildt og friskt.

 

Psst!

Se også lige disse retter hvori den skønne hytteostcreme indgår i flere varianter og sammenhænge: Bagt aubergine med feta-hytteostcreme, hokkaidoherlighed med hytteostcreme eller sommerens skønne rygeostkartofler.

 

Hytteostcreme med variationer
Sommersalat møder hytteostcreme – med rygeost, agurk og purløgdrys

 

Hytteostcreme med variationer - grundopskrift
 
En minihakker er optimal til at lave en skøn hytteostcreme på nulkommafem
Det skal du bruge
  • 250 g hytteost (jeg bruger Cheasy pga smag og konsistens)
  • 2 tsk olivenolie
  • ½ tsk salt

  • Hytteostcremen kan gøres blødere, hvis den tilføjes en smule koldt vand. Tilføj først vand, når cremen er kørt sammen med evt. ønsket smag
Sådan gør du
  1. Alle ingredienser til hyttecremen kommes i en minihakker og køres til en så cremet konsistens som muligt.

  2. Variationer: Til grundopskriften tilføjes og køres i minihakkeren sammen med hytteosten:

  3. Den med hvidløg: 1 lille/medium fed hvidløg

  4. Den mellemøstlige: Fintevet skal af 1 ubehandlet citron + 1 lille fed hvidløg + 100 g soltørrede tomater + ¼ tsk tørrede chiliflager + drys af ristede pinjekerner OBS: Undlad olien fra grundopskriften da olien fra de - afdryppede - soltørrede tomater er nok

  5. Den med feta: 200 g cremet feta, meget gerne Puck pga smag og konsistens - OBS: Undlad saltet i grundopskriften!

  6. Den thai-inspirerede: Brug neutral olie i stedet for olivenolie i grundopskriften - derudover: ½ tsk rød karrypasta + skal af ½ lime + 1 spsk friske korianderblade + 4-5 spsk koldt vand

  7. Den med persille (persillesaucesmag): 1½ bundt (af de alm. små bundter fra supermarkedet), brug gerne både top og stilke

  8. Den med estragon (béarnaisesmag): 1 spsk friske estragonblade + 1 tsk æblecidereddike (smag evt. til med mere eddike)

  9. Den med peberrod (som peberrodscreme): 25 g revet peberrod - OBS: Undlad olien i grundopskriften

  10. Den med rygeost: 75 g rygeost + et nip groft sort peber

  11. Den med bagt peberfrugt: 1 stor rød bagt peberfrugt (befriet for stilk, kerner og membran, skåret i kvarte, penslet og bagt ca. ½ time ved 200 grader varmluft) + 1 fed hvidløg + 3 soltørrede tomater (dem i olielage) + 1 tsk paprika + 2 tsk citronsaft + ca. 3 tsk koldt vand + evt. ¼ tsk chiliflager

  12. Sommersalatvarianten: ½ agurk (tynde skiver, drænet for vand) + 75 g rygeost + lidt groft sort peber + purløg til drys

Rigtig god fornøjelse.

 

 

Hytteostcreme med variationer

 

Hytteostcreme med variationer

 

Hytteostcreme med variationer

 

 

Hytteostcreme med variationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk