
Hokkaidoherlighed med hytteostcreme er en lækkerhedsbombe fuld af grønt, protein og linser. Nemt at lave, sundt at spise, smager skønt.
Der er bagt blødhed fra hokkaido og løg, der er saft og sødme fra appelsin og der er cremet protein fra hytteostcremen. Plus mere protein fra linserne, pebret sprødhed fra rucola, styrke fra chili og knas fra mandler.
Lækkert, ik’?
Hokkaidoherlighed med hytteostcreme
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
Grønt - til ovnbagning
- 2 medium hokkaido
- 3 løg
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
- ¼ tsk hvidløgspeber
Grønt - til servering
- 40 g rucola (det svarer til 3-4 håndfulde)
- 3 appelsiner
- 1 dåse belugalinser
- (Salt)mandler i ønsket mængder
- En smule tørrede chiliflager
Hytteostcreme
- 500 g hytteost (jeg bruger Cheasy pga smag og konsistens)
- 2 tsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- Revet skal af 1 ubehandlet citron
Sådan gør du
Start med at sætte grøntsagerne i ovnen
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Hokkaidoerne vaskes og evt. grimme pletter/steder skærs af. halver hokkaidoerne og fjern kerner og membraner i midten af hokkaidoerne. Skær hokkaidoerne i mediumgrove stykker og læg dem på bagepladen.
- Pil løgene og skær den i stykker tilsvarende hokkaidostykkerne. Læg løgene på bagepladen.
- Vens hokkaido- og løgstykkerne med olivenolie, salt og hvidløgspeber.
- Bag grøntsagerne i ca. ½ time til te er møre og har lidt farve. Vend rundt i grøntsagerne efter 15 minutter.
Mens grøntsagerne bager i ovnen
- Skrællen skæres af appelsinerne, den trælse/lidt hårde midte skæres også fra. Appelsinerne skæres i stykker tilsvarende hokkaido- og løgstykkerne.
- Skyl rucola og tør den.
- Skær mandlerne groft.
- Skyl og dræn linserne grundigt.
- Lav hytteostcremen: Alle ingredienser til cremen undtagen citronskal kommes i en minihakker og køres til en så cremet konsistens som muligt. Rør herefter med ske revet citronskal i cremen (citronskallen kan rives enten fint eller groft afhængigt af ønske).
Færdiggørelse
- De færdigbagte og evt. let afkølede hokkaido- og løgstykker vendes med appelsinstykker, linser og rucola.
- På et fad eller 4 separate tallerkener smøres hytteostcremen, herpå lægges grøntsagsblandingen, til sidst drysse med hakkede (salt)mandler samt en anelse tørrede chiliflager.
- Retten kan spises, både varm, lun og kold (og kan sagtens tages med i madpakken).
Rigtig god fornøjelse.
Vis dette opslag på Instagram