Loading...
Spicy dumplingsuppe

Spicy dumplingsuppe

Så’ der varmende og spicy suppe, venner. Du får nemlig her den lækreste, spicy dumplingsuppe. Retten er ikke kompliceret, men den ligner en million og smager fyldigt og nuanceret og mætter dejligt.

Men. Bønner i en asiatisk suppe??

Du har ret; Det er lidt… fusionskøkkenagtigt at komme bønner i en asiatisk-inspireret ret. Men det virker. Bønnerne er nemlig i suppen for at byde ind med protein, og så hjælper de med at tykne suppen en smule. Smages og mærkes kan de ikke, de ligger bare og gør deres trylleri helt diskret. Sneaky beans, du ved. Bønnesnigeren.

Spicy dumplingsuppe

Hvad er det dér pak choi?

Pak choi er det samme som bok choy eller asiatisk kål. Pak choi smager let og aromatisk, er så fin med sine kridhvide og friskt grønne blade, og så dufter den vidunderligt frisk, når den dampes. Jeg er selv vild med særligt pak choi’ens hvide del, da den har den skønneste konsistens, når den er tilberedt.

Pak choi kan stort set altid købes i store supermarkeder som fx Kvickly og Bilka, men også Netto og Rema har jævnligt pak choi på hylderne.

Er der forskel på dumplings og gyoza?

Dumplings er de små asiatiske ‘pakker’, der med lidt god vilje kan minde om forårsruller i fancy form. Altså er dumplings ligesom hovedkategorien, hvorunder der så er underkategorier som fx gyoza, wonton og dim sum. Forskellen på de forskellige dumplingtyper ligger i dejtype, dejform og fyld.

Sprøde dumplings, ja tak!

Dumplings kan købes både fersk og på frost, begge dele er godt. Uanset om dine dumplings kommer fra frost eller køl, kan jeg dog anbefale til langt de fleste retter at sprødstege dumplings (= sprøde dumplings) i stedet for at dampe dem (=bløde dumplings). I mange opskrifter anbefales det at stege dumplings til lidt farve og derefter dampe dem, men det er en smagssag. Sprøde dumplings til mig, tak.

 

Spicy dumplingsuppe
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
Suppe
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær (de 10 g er den skrællede vægt)
  • 1 rød peberfrugt (ikke snackpeber)*
  • 20 g rød karrypasta
  • 2 dåser cannellinibønner
  • Saft af ½ lime
  • 4 spsk soyasauce
  • 1 bouillonterning, svampe- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 5 dl vand
  • ½ tsk salt

Fyld
  • 400 g vegetariske/plantebaserede dumplings, fx gyoza
  • 400 g brune champignon
  • 2 pak choi, gerne små
  • Rødløg eller forårsløg

Tilbehør
  • Sesamolie
  • Thaibasilikum eller frisk koriander
Sådan gør du
  1. Kom alle suppens ingredienser i en gryde og lad dem koge med låg på gryden i 15 minutter. Herefter blendes suppen grundigt med stavblender. Smag suppen til samt tilsæt evt. en smule vand hvis dette ønskes.

  2. Mens suppen koger, ordnes fyldet:
  3. - Dumplings steges sprøde og til fin farve i lidt olie på en pande ved mellemhøj varme
  4. - Champignon rengøres og enten halveres eller skæres i tykke skiver
  5. - Pak choi halveres på langs
  6. - Rødløg pilles og skæres i tynde strimler/forårsløg skæres i "ringe"

  7. Steg champignon på en tør, hed pande, til de er fået fin farve. Flyt de færdigstegte champignon over i en skål og dæk dem til.
  8. Kom lidt vand på panden og læg de halverede pak choi heri. Lad kålen dampe, til den hvide del er mør, det tager ca. 5 min. Sluk for panden og hæld al vandet fra.
  9. Kom de stegte dumplings samt de stegte champignon tilbage på panden til de dampede pak choi, dette for at holde det hele lidt varmt.
  10. Anret ved at komme suppe i tallerkenen, heri lægges en halv pak choi, stegte champignon samt dumplings. Kom lidt rødløgsstrimler ved, dryp med ønsket mængde sesamolie og drys med thaibasilikum.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Almindelig rød peber har et meget højere væskeindhold end snackpeber, og det er derfor, det skal være en almindelig rød peber, der skal bruges i denne i denne ret. Det er nemlig særligt saften, vi er glade for her, da den er med til at give suppen den fine farve.

 

Spicy dumplingsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk