Grove pølsehorn! Ja, pølsehorn! For jeg har fundet den til dato måske mest perfekte plantepølse. Og jeg har savnet pølsehorn. Jamen, det har jeg altså! OG mine pølsehorn er som altid så nemme, som jeg kan gøre dem. Hvordan? De skal kun hæve én gang og i relativt kort tid.
Og hvad er det så for nogle pølser?
Plantebaserede pølser har tilsyneladende været en svær disciplin for producenterne, men jeg har nu fundet dem, jeg allerbedst kan lide, og som kan bruges til alt det, man almindeligvis ville bruge traditionelle pølser til, uden at pølsen vander ud på stegepanden/grillen, ikke får (semi-)sprød overflade eller bare har mærkelig konsistens. Bevares, den er en anelse til den faste side, men det er en ubetydelig ting i det store billede, synes jeg.
Tillad mig på det allervarmeste anbefale pølserne fra Peas of Heaven! De fås i hvert fald i Rema1000, måske også andre steder? Lad mig det meget gerne vide, hvis du har fundet disse pølser andre steder end i Rema1000.
Køderstatninger ~ ja tak eller nej tak?
Jeg er ikke den, der bruger mange køderstatningsprodukter, tværtimod. Jeg vil hellere have linser og bønner end noget, der alt for meget smager og minder om ægte kød. Men engang i mellem, ik. Når der fx skal laves hotdogs eller svensk pølseret, så er det altså meget rart, at man kan spise det på plantemåden og samtidig have en god smags- og teksturfornemmelse.
Pøøølsehooorn!!
Og pølsehorn. Jeg har altid været helt pjattet med pølsehorn. Og nu kan jeg lave dem igen, nu hvor jeg endelig har fundet en rigtig god erstatningspølse. Yay! Og det sjove er, at det faktisk var mine forældre ~ som ikke er plantespisere ~ der introducerede disse vidunderplantepølser for mig, en dag vi skulle grille hos dem! Heldige mig med forældre, der sørger for god mad til vegetarerne, og heldige mig med forældre, der tilfældigt fandt frem til disse pølser.
Grove pølsehorn er de bedste pølsehorn
Nå! Tilbage til pølsehornene. Det er klart, at jeg bager mine pølsehorn i grov variant. Man kan bruge en hvilken som helst fuldkornsmel, men jeg bruger grahamsmel (som på billederne) eller hvid hvede mel (hvilket er en fuldkornsmel trods det lidt forvirrende navn). Grove pølsehorn med de bedste plantepølser jeg endnu har smagt ~ jeg er i pølsehornshimlen!
Pssst!
Er du vild med denne slags “håndmad”, så tag også lige et kig på mine lækre foccacia!
- ½ dl lunkent vand
- 20 g gær
- 1 dl mælk af ønsket type (havre, neutral soya eller ko)
- 30 g smeltet smør af ønsket type (plante eller ko)
- 120 g grahamsmel eller hvid hvede mel
- Ca. 150 g hvedemel
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker (primært for at hjælpe hævningen på vej)
- Havremælk eller neutral soyamælk eller traditionel mælk (for et blank og gyldent resultat pensles med sammenpisket æg)
- Sesamfrø + evt. nigellafrø til drys
- Udrør gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, dog ikke al hvedemelet på en gang. Rør dejen godt sammen, tilføj hvedemel efter behov, dog er det VIGTIGT ikke at mætte dejen, den skal være lidt klistret, da den grove mel suger væske under hævning. Altså: Dejen skal være fast nok til at arbejde med, men stadig til den let klistrede side.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt mel på køkkenbordet og rul herpå dejen ud til en cirkel på 35 cm i diameter.
- Del cirklen op i 12 trekantede felter, bredest ude i kanten og helt smalle inde i midten (samme princip som når man skærer lagkage).
- Skær de 6 pølser over på midten, så der er 12 korte pølser. Tør pølserne af i køkkenrulle, da de er fedtede.
- Læg en pølse på den brede ende af et stykke dej og tril ind mod den smalle spids. Læg pølsehornet på bagepladen med den tynde spids ned mod bagepladen.
- Fortsæt med de resterende pølser.
- Læg et hårdt opvredet viskestykke over pølsehornene og lad dem hæve 40 minutter.
- Efter hævning pensles pølserne og drysses med sesamfrø.
- Sæt pølsehornene ind i KOLD OVN og tænd varmen på 190 grader almindelig ovnvarme (=over- og undervarme).
- Bagetiden er ca. 20 minutter.
Hej, du skrev ingenting hvorlange dejen skal hæves? Er en time nok?
Men eller skal det prøves. Tak for opskriften.
Antje
Hej Antje.
Jo, hævetiden er angivet i opskriften: 40 minutter. Dejen skal kun hæve en enkelt gang, hvilket er EFTER, at pølsehornene er formet.
Håber, du kan lide pølsehornene.
Dejlig dag til dig.
Kærlig hilsen Pernille.
[…] plante-pølsehorn (bemærk stor forskel på pølsers fryse-egnethed) […]