Det her en grov tomatsauce, som er så nem og hurtig at lave, at man næsten ikke tror, det kan passe. Men det passer. Og så smager den bare sååå gooodt.
Jeg synes, saucen er helt perfekt sammen med Ikeas Huvudroll planteboller (der skal steges og serveres til – ikke i – saucen, så man ikke risikerer, at bollerne opløser sig lidt i saucen), men man kan også sagtens bare smide en dåse bønner i saucen. Uanset hvad er det skøn skøn skøn mad lige til at blive glad i både krop og sjæl af.
Comfort food OG fast food på den grønne, nemme og hurtige måde. We like, ik!
Og PSST: Saucen er også meeegagod til kartoffelmos!
Er du interesseret i mere lynhurtig og lækker mad? Så check min Nulkommafem-kategori ud!
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 squash
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 2 dåser hakket tomat
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk majsstivelse
- 1 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret salvie
- 1 tsk salt
- ¼ tsk groft sort peber
- ½ dl fløde
- Dertil fuldkornspastaskruer, vegeboller (dem fra Ikea er de bedste), frisk oregano og parmesan.
- Kog vand med salt i op, så det er klart til at koge pastaen senere i opskriften.
- Skær løg, squash, gulerødder og peberfrugt i semigrove stykker.
- Pres hvidløget i en hvidløgspresser eller finthak det.
- Kom de to dåser hakket tomat i en gryde og udrør grundigt majsstivelsen grundigt ud heri.
- Tilsæt alle saucens øvrige ingredienser til tomat-majsstivelsesblandingen i gryden og varm saucen igennem, mens pastaen koges.
- Server med stegte vegetarboller, frisk oregano og parmesan.