Glaseret butternutsquash er en grøn variant af den klassiske glaserede skinke/hamburgerryg, fordi den der glasering i al sin enkelhed får smagsløgene til at danse.
Og den der glasering, ik’? SÅ enkel og SÅ smagfuld. Først bages butternutsquashen, til den er helt mør, derefter smøres den med en blanding af brun farin og stærk sennep og bages herefter kortvarigt igen. Det ER da nemt!
Lav glaseret butternutsquash som en skøn efterårs- og vinterret, eller brug den som en del af julemiddagen – den ligner jo en liiille smule en flæskesteg.
Er du i humør til flere retter med butternutsquash? Så klik HER og lad dig inspirere.
- 1 stor butternutsquash
- ½ spsk smør
- Laurbærblade
- Havsalt
- En smule groft sort peber
- Glasering:
- 2 spsk brun farin
- ½ spsk stærk sennep
- Drys ved servering:
- Frisk rosmarin
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir.
- Befri butternutsquashen for skræl (enten med en tyndskræller eller en skarp kniv). Skær ende og stilk af.
- Halver butternutsquashen på langs og skrab kerner og membraner ud af (dette kasseres).
- Læg butternutsquasherne med den flade side nedad og skær tynde skiver i overfladen, samme princip som når man laver fx hasselback kartofler - skær ikke for langt ned!
- Kom de to halve og nu med skiver i overfladen i det bagepapirsbeklædte ovnfaste fad, pensl med smeltet smør, stik laurbærblade ned mellem overfladeskiverne hist og pist og drys med havsalt og en smule peber.
- Butternutsquasherne skal bages til de helt møre, det tager ca. 1 time.
- Imens røres brun farin og sennep sammen til glaseringen.
- Når butternutsquasherne er møre, smøres butternutsqhuasherne med glaseringen, hvorefter de bager videre ca. 5 minutter.
- Drys med frisk rosmarin ved servering.
Wow, fandt din hjemmeside tilfældigt. Som 70 årig har jeg ikke megen erfaring med at lave vegetarisk mad, men sikke nogle fantastiske og nemme opskrifter. De skal bestemt afprøves og jeg starter med en omgang stegte ris til frokost. Mange hilsener og tak.