Fennikelsalat. Det er bestemt noget nyt her hos mig. Fennikel er nemlig et nyt bekendtskab i mit køkken. Tidligere har jeg syntes, fennikel var lidt… speciel, men jeg har besluttet at udforske den stakkels grøntsag lidt. Fennikel er dejligt sprød og har en fin anissmag, og jeg vil gerne lære den bedre at kende og bruge den mere.
Her har jeg lavet en mild fennikelsalat tilføjet en smagfuld og aromatisk myntedressing. Så må vi se, om bloggen med tiden kommer til at indeholde flere fennikel-opskrifter end denne. Det håber jeg, og jeg har allerede en nye sager i tankerne.
Hvis du som jeg er vild med sprøde salater så tag et kig på min krydrede linsesalat eller min populære bønnesalat. Eller du kunne også bare gå om bord i alle mine salater her.
- 1 fennikel
- 40 g frisk spinat
- 20 g rucola
- 1 lille sprød pære
- 2 stængler bladselleri
- 1 avocado
- 150 g kogte grønne eller sorte linser (fint med dem fra dåse) (OBS: Den angivne mængde er linsernes vægt, når de er kogt)
- Saft af ½ lime
- Salt og groft peber
- Hasselnødder
- 10 g frisk mynte (blade + det øverste af stænglerne hvis der ikke er nok blade til de 10 g)
- 10 g frisk spinat
- 2 tsk chiafrø
- 2 tsk sød sennep
- 2 tsk æblecidereddike
- 2-3 tsk agavesirup (smag til, dressingen skal være sød i smagen)
- ½ tsk havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- ½ dl koldt vand
- Start med at røre dressingen sammen, så den ~ ved hjælp af chiafrøene ~ kan stå og tykne, men salaten laves.
- Spinat og rucola skæres evt. en smule ud, hvis dette ønskes.
- Fennikel, pære og bladselleri skæres i tynde skiver.
- Avocado kan enten skæres i skiver og vendes forsigtigt i salaten, eller den kan serveres "ved siden af" som på billedet.
- Anret eller bland salatens elementer, drys med salt og peber og top med grofthakkede hasselnødder.
- Dryp lidt af dressingen på salaten og server resten af dressingen til.