Jeg kan rigtig godt lide æblecrumble. I det hele taget kan jeg bare godt lide kage. Jeg kan også rigtig godt lide at reducere sukker- og fedtindholdet i mine kager. Men altså: Kage skal smage ordentligt, ik. Så selvom jeg gerne laver kagerne lidt “sundere” går jeg altså ikke på kompromis med smag og konsistens.
Min æblecrumble er supernem, til den sundere side og smager så dejligt. Og den må meget gerne serveres med blødtpisket flødeskum til. Fordi blødtpisket flødeskum er life, som de unge vist nok siger.
Og psst: Kagen smager særligt godt, hvis madæbler blandes med spiseæbler, da madæblerne er syrlige og bager ud til let mos, og spiseæblerne er søde og mere holder formen ved bagning, det er virkelig en super kombi.
Elsker du også tærte? Jeg kan varmt anbefale min nemme rabarbertærte og min rabarbertærte med mandelbund og marcipanlåg.
- 2 store madæbler, fx Cox Orange eller Belle de Boskoop
- 2 spiseæbler (ikke små!), fx Pink Lady
- 1½ tsk kanel
- 75 g finvalsede havregryn
- 50 g hvedemel
- 60 g sukker
- 85 g blødt smør (ikke smeltet!)
- Lidt smør til formen
- Mandelflager til topping
- Kom smørret i en skål og lad det blive blødt mens æblerne ordnes.
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme.
- Skræl madæblerne, fjern blomst, stilk og kernehus, og skær æblerne i tynde både.
- Fjern blomst, stilk og kernehus på spiseæblerne, men skræl dem ikke, og skær æblerne i tynde både.
- Smør formen med lidt smør, kom æblerne heri, drys kanelen hen over og vend æblerne og kanelen grundigt sammen.
- Bland ingredienserne til crumblen i skålen med smørret og rør crumblen grundigt sammen med ske/hænder, indtil massen er helt blandet og lidt "små-klumpet".
- Fordel crumblen over æblerne (den vil ikke dække æblerne fuldstændig, hvilket er meningen).
- Bag æblecrumblen i ovnen i 50 min.
- Æblecrumblen kan nydes både lun og kold.
- Server med blødtpisket flødeskum.