Denne linsesalat er simpelthen noget af det lækreste. Krydret og med en masse forskellige smagsnuancer; Spidskål til at give fylde og mæthed. Linser til at give tekstur og protein. Masser af krydderier til at give varme og nuancer. Ristede mandler til at give knas. Dadler til at give sødme. Serveret sammen med godt fuldkornsbrød eller en form for ovnbagte kartofler er det i min verden nok nærmest den perfekte måltidssalat.
Ophavskvinden til denne linsesalat er Anna Bartels, som laver en masse spændende mad, og hun har været så sød at give mig lov til at dele salaten her. Anna kan findes ovre på hendes blog eller på Instagram.
Jeg har lavet et par små ændringer i forhold til Annas originalopskrift, idet jeg har tilføjet spidskål samt udeladt feta.
- 2 spsk olivenolie
- Saft fra ½ lime eller tilsvarende mængde fra citron
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk akaciehonning eller agavesirup
- ⅔ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt kanel
- ¼ tsk cayennepeber
- ¼ tsk kardemomme
- ¼ tsk stødt nellike
- 1 tsk knust havsalt
- Friskkværnet peber
- 1 ds grønne linser
- 1 rødt æble i mindre tern + citronsaft
- 150 g spidskål
- En god håndfuld tørrede dadler (de gyldne, ikke dem i papæske!)
- En håndfuld frisk oregano eller frisk mynte
- Mandler, enten naturel, ristede eller saltristede
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, så den kan stå og trække, mens salaten laves til.
- Skyl og afdryp linserne grundigt.
- Skær mandlerne i grove, aflange stykker og rist dem eventuelt.
- Skær æblet i semifine stykker og giv dem lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
- Skær spidskålen i helt fine strimler.
- Skær dadlerne i stykker af ønsket størrelse (men ikke for små, da de så forsvinder lidt i salaten og dens mange smage).
- Pluk bladene af oregano/mynte af stænglerne.
- Bland salatens elementer og tilsæt herefter dressingen og bland grundigt.
- Server salaten kold.
[…] Frokost: Krydret spidskålsalat med linser. Æg til. […]