Vegetariske deller er en uudtømmelig kilde af variationer, og jeg er vild med at bruge forskellige bønner og forskellige smags- og teksturgivere samt at benytte forskellige stegemetoder.

Disse deller kalder jeg bites, fordi jeg har lavet dem små, men som med de fleste andre vege-deller, kan farsen steges, som man ønsker; Som små deller, store deller, bøffer og hvad man nu ellers kan finde på.

Jeg har stegt disse bites i olivenolie, så bliver de dejligt sprøde og gyldne. De kan selvfølgelig også steges i ovn, herved bliver de knap så sprøde, til gengæld undgår man jo olien.

FiberHusk bruger jeg til at binde farsen sammen med, min oplevelse med FiberHusk er dog, at det skal bruges lidt varsomt, da det i bare lidt for stor mængde kan gøre maden enten gummiagtig eller slimet. Bruges opskriftens angivne mængde, fungerer det dog lige som det skal.

 

Borlotti-bites med grønsager

 

Ca. 20 stk

 

1 ds borlotti-bønner

1/3 squash

1/2 rød snackpeber (snackpeber er et godt valg i denne ret, da denne type peberfrugt ikke indeholder så meget væde)

1/2 løg

4 spsk fint majsmel eller lignende

1 tsk FiberHusk

1 tsk salt

 

Bønner, squash, snackpeber og løg kommes i en foodprocessor/minihakker og køres til en jævn fars. Der må gerne være både peberfrugt og squash at se.

Kom farsen over i en skål og rør de øvrige ingredienser grundigt i.

Lad farsen hvile en halv times tid, så den samler sig godt inden stegning.

Form kugler af farsen og steg disse gyldne i olien på en pande opvarmet til lidt over middel varme. Vend jævnligt dellerne undervejs, så de steges på alle sider.

Dellerne er færdige, når de er flot gyldne og sprøde.

 

God fornøjelse!