Ananas og kokos ~ mine tanker går straks i retning mod Hawaii. Sol, sommervarme og strand, ik’? Hvis du lukker øjnene, mens du spiser disse hapsere, er det lige før, du kan høre olietønderne spille og dufte piña coladaen. Og så er der et twist af ingefær til at spille op mod det søde fra kokos og det sødt-syrlige fra de tørrede frugter. Aloha, siger jeg bare!

 

Tropiske bidder

 

180 g. tørrede, lyse frugter, jeg har her brugt lige dele ananas, mango og papaya

40 g. pinjekerner

1 ½-2 tsk. stødt ingefær

35 g. kokosmel + lidt til topping

Et nip salt

 

Alle ingredienser køres grundigt sammen i en minihakker/foodprocessor. Massen skal køre et stykke tid, men den skal nok samle sig. Skrab massen ned fra skålens sider nogle gange undervejs.

Når massen er helt jævn og fin, kommes den i en firkantet beholder, så bidderne får den ønskede højde (de bidder jeg har lavet her er en anelse større end de firkantede stykker i lakridskonfektblandinger). Massen skal være så jævn og lige som muligt i formen. Brug evt. et stykke bagepapir til at lægge ovenpå massen, mens du glatter den ud. Massen vil være fast og lidt fedtet (de færdige stykker er ikke fedtede).

Drys med lidt kokosmel.

Stil beholderen med massen i køleskabet, indtil den er helt kold.

Skær bidder ud i ønsket størrelse.

De tropiske bidder opbevares i lukket beholder i køleskab og kan holde sig friske længe.

 

God fornøjelse!

 

Disse tropiske bidder er lavet til mit samarbejde med Snackmover.