Bønnefocaccia

Focaccia. Du ved, de der lækre pizzaer i portionsstørrelse. Her får du et bud på focaccia version 2.0: Bønnefocaccia. Og de er megagode og superpopulære herhjemme.

Og lige et pro tip: Lav din egen tomatsauce! Det smager cirka en million gange bedre, end dem man kan købe, det giver simpelthen en alt anden smag til dine foccacia (eller pizza). Jeg har en supernem opskrift på en toplækker pizzasauce lige HER.

Bønnefoccacia

Min yndlingstopping er helt enkel: Hjemmelavet tomatsauce + ost. Men det er altså også lækkert med fx løg og stegte stykker af aubergine på.

 

Bønnefocaccia
 
Mængde: 8 foccacia
Ingredienser
Brød
  • 200 g kogte butterbeans eller cannellini + 2½ dl koldt vand (dem på dåse er helt fine)
  • 30 g gær
  • 15 g olivenolie
  • 175 g hvid hvede mel (det er et fuldkornsmel)
  • 250 g hvedemel
  • 10 g groft salt

Topping
  • Pizzasauce
  • Ost; frisk eller revet mozzarella eller plantebaseret alternativ (1½ - 2 pakker frisk mozzarella)
  • Evt. ønsket fyld (fx. løg, stegt aubergine, peberfrugt osv)
  • Tørret oregano
Fremgangsmåde
  1. Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Blend bønner og vand meget grundigt til en helt vandet masse, en stavblender fungerer perfekt til formålet.
  3. Rør gæren ud i bønne-vand-blandingen og tilføj herefter de øvrige ingredienser ~ mængden af mel passer ~ og bland dejen godt sammen.
  4. Lad dejen hvile tildækket i stuetemperatur 35 minutter.
  5. Beklæd to bageplader med bagepair.
  6. Efter hvilning tages dejen ud på bordet og deles i 8 lige store stykker.
  7. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  8. Hvert stykke dej trilles let rundt, trykkes let flad, rulles i mel og rulles herefter ud til en diameter på 12 cm. Brug mel nok på bordet og dejen, så dejen ikke hænger fast i bord og kagerulle under udrulning.
  9. Læg foccaciaerne på de bagepapirsbeklædte bageplader, der kan være fire focaccia på hver plade.
  10. Fordel pizzasauce på hver focaccia (helt ud til kanten), derefter ost, så evt. andet topping og afslut med et drys tørret oregano.
  11. Bag focacciaerne ca. 10-12 til osten er smeltet, og brødet let gyldent/gyldent i bunden.
Rigtig god fornøjelse.

 

Bønnefoccacia