Måske kender du asian cucumbersalad, aka. asiatisk agurksalat? Min asiatisk agurksalat 2.0 er opstået med inspiration fra den asiatiske agurkesalat, fordi smagene i den originale salat (salat er så meget sagt, det er faktisk ligesom syltede agurker med asiatiske smage) er virkelig gode, men jeg ville gerne have en salat med mere fylde. Så her er den, og den er blevet virkelig, VIRKELIG god, hvis jeg selv skal sige det (og det må man godt!).
Så er du til at masser af smag, masser af bønner, masser af agurk samt soya, sesam, hvidløg, chili og lime, så skal du vist nok liiige i gang med den her opskrift på asiatisk bønnesalat!
Og så skulle du da også næsten lige kigge på min teriyaki stir fry og min nudelsalat med bønneglasnudler og soya-misodressing.
- 2 dåser blandede bønner
- 2 agurker
- 150 g frisk spinat
- Masser af frisk koriander
- Dressing:
- 4 spsk soyasauce
- 2 spsk sesamolie
- 1 stort fed hvidløg
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- Saft af ½ lime
- 1 tsk agavesirup
- 1 tsk knust havsalt
- Drys: Masser af sesamfrø
- Rør dressingen sammen.
- Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
- Skær agurkerne i rustikke/grove chunks eller halve måner af ønsket størrelse (ikke for små!).
- Skær evt. spinaten groft.
- Skær koriander meget groft.
- Bland bønner, agurkechunks, spinat og koriander (gem evt. lidt koriander til drys) og anret det på et fad.
- Hæld ikke dressingen over før lige inden servering. Vend salaten let sammen.
- Drys med sesamfrø og den evt. gemte koriander.