Amerikanske pandekager (uden æg)

Noget særligt populært til en weekendmorgenmad herhjemme er, når der står amerikanske pandekager på bordet. Jeg synes, de amerikanske pandekager man kan købe sig til, er meget… æggede, så jeg foretrækker at bage pandekagerne selv. Heldigvis er det både nemt og hurtigt at bage mine amerikanske pandekager (uden æg). OG! Pandekagerne her indeholder masser af fuldkorn = mere mæthed.

Amerikanske pandekager med amerikansk tilbehør

Og tillad mig da lige at anbefale at nyde amerikanske pandekager med smør og grofthakkede valnødder, noget jeg lærte ovre i det der USA. lyder det som en mærkelig kombi og en underlig hopping? Tro mig: Det er sååå luksuslækkert!

Og ellers kan jeg anbefale en topping med bananskiver, blåbær og ahornsirup eller salted caramel topping (sidstnævnte er fra Bodylab). Eller prøv med bananer/frugt og ingefærsirup, jeg er glad for den fra The Ginger People.

Amerikanske pandekager (uden æg)
Prøv lige den her sirup, hvis du er til ingefær!

 

Tip til luftigere amerikanske pandekager

Læg låg på panden, når du steger amerikanske pandekager, så bliver de dejligt luftige! Dette trick kan også bruges ved bagning af fx omelet eller bananpandekager.

 

Amerikanske pandekager
 
Mængde: 10 amerikanske pandekager
Ingredienser
  • 120 g hvid hvede mel (dette er et helt lyst fuldkornsmel) (+20 g for rigtigt tykke pandekager)
  • 120 g hvedemel (+20 g for rigtigt tykke pandekager)
  • 2 spsk sukker
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 25 g smeltet smør eller neutral olie
  • 3 dl mælk
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser blandes sammen.
  2. Mælken og smørret/olien blandes og tilsættes ad 2-3 omgange, mens der røres med håndmixer (hvis man laver de høje pandekager, vil dejen være ret tyk).
  3. Dejen hviler ½ time.
  4. Stegning:
  5. - De amerikanske pandekager steges på middel varme (hos mig er det trin 5 ud af 9).
  6. - Der bruges ½ dl dej pr pandekage (ved høje pandekager: Dejen udjævnes let i overfladen, når den er lagt på panden)
  7. - Ønskes det klassiske amerikanske udseende på pandekagerne, bruges kun smør på panden til den første pandekage!
  8. - Læg låg på panden, når pandekagerne steger, dette giver mere luft i pandekagerne under bagningen
  9. - Vend pandekagen når den er næsten men ikke helt tør i overfladen og har små bobler i overfladen
  10. Nyd med ønsket topping.
  11. De amerikanske pandekager kan sagtens laves på forhånd opvarmes, når de efterfølgende skal bruges.
Rigtig god fornøjelse.

 

Amerikanske pandekager (uden æg)